Szálláshelyek, wellness, vendéglátás, szállás-utazás, belföldi turizmus, üdülési csekk, szállásfoglalás, útikalauz
Magyar Magyar
 
OnlineLap lapcsalád
MI KERESÜNK ÖNNEK SZÁLLÁST!
0-24-ig
Online kérés
A szolgáltatás díja:
2.000 Ft/keresés
Felhasználónév:
Jelszó:


Nemzeti parkok Magyarországon

Nemzeti parkok Magyarországon


lapcsalád
Nemzeti parkok Magyarországon

Nemzeti Parkok Magyarországon

  • Aggteleki Nemzeti Park
  • Balaton-felvidéki Nemzeti Park
  • Bükki Nemzeti Park
  • Duna-Dráva Nemzeti Park
  • Duna-Ipoly Nemzeti Park
  • Fertő-Hanság Nemzeti Park
  • Hortobágyi Nemzeti Park
  • Kiskunsági Nemzeti Park
  • Körös-Maros Nemzeti Park
  • Őrségi Nemzeti Park

Aggteleki Nemzeti Park

A Baradla-barlang csodálatos cseppkő-mesevilága, a mérsékelt égöv legnagyobb és legdíszesebb cseppkőbarlangja, a Világörökség része az Aggteleki Nemzeti Park

-Barlangtúrák: :- Baradla-barlang ( Aggtelek-Jósvafő) – Vass Imre-barlang ( Jósvafő) – Rákóczi-barlang ( Bódvarákó) - Béke-barlang ( Aggtelek). – Bemutatóhelyek: - Tájház (Jósvafő) –Baradla Galéria (Jósvafő) –Kúria, Oktatóközpont (Jósvafő) –Tájház (Aggtelek) –Mézeskalácsos ház (Aggtelek).

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Tihanyi-félszigettől a Kis-Balatonig terjedő nemzeti parkot 1997-ben alapították, egyes területei – pl. a tihanyi félszigeten a vulkáni tevékenység után keletkezett gejzírkúpok vagy a Kis-Balaton madárvilága – nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközileg is ismertek, elismertek. – Bemutatóhelyek: -Lóczy-barlang (Balatonfüred) –Hagyományos állatfajtákat bemutató majorság (Salföld) –Hegyestű geológiai bemutatóhely (Monoszló) –Fekete István-emlékhely és Matula-kunyhó (Kis-Balaton, Diás-sziget) –Tájház (Vörs) –Bivalyrezervátum (Kápolnapuszta) -Arborétum (Zirc) –Erdők háza és Erdőismereti oktatóbázis és kismesterségek háza (Bakonybél) –Tapolcai-tavasbarlang (Tapolca) –Kotsy vízimalom (Zalaszántó).

Bükki Nemzeti Park

Egy nemzeti park, amely többek között azért egyedi, mert a Bükk-hegység – átlamagasságát tekintve – Magyarország legmagasabb hegysége. Egyedülállóan gazdag növény- és állatvilága. A nemzeti park területén mintegy 90 költő madárfaj ismert, köztük több olyan kihalástól veszélyeztetett fajjal, amely hazánkban csak a Bükk erdőségeiben, sziklafalain fészkel. – Bemutatóhelyek: -Szent István- és Anna-barlang (Lillafüred) -Tájház (Hollókő, Kossuth út 99-100) – Tájház (Boldogkőváralja, Petőfi u. 28) –Arborétum (Erdőtelek) –Oszla tájház (Cserépfalu, Hór-völgy) –Kalapati kilátótorony (Szilvásvárad, a Millenniumi tanösvény végpontján) –Tájház (Természetvédelmi és kultúrtörténeti kiállítás Árktő, Táncsics u. 5).

Duna-Dráva Nemzeti Park

A Duna jobb partján ártéri erdők, gemenci kisvasút, Nyéki-Holt Duna ág, Mohács…. A Dráva bal partján a Barcsi-borókás, a drávaszentesi üde rétek, Babócsa… Világbajnoki trófeákat adó gímszarcasok, újra visszatelepített európai hódok, fokozottan védett réti sasok, fekete gólyák, valóságos madárparadicsom… Európában egyedülálló nagyságú, összefüggő ártéri erdők, holtágak, morotvatavak… A két folyó egyre közelebb és közelebb kerül egymáshoz, de még mielőtt Magyarországot elhagyva egymásba futnának, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban gyönyörű részeket járhatnak be az utazók. – Bemutatóhelyek: -Élet az ártéren kiállítás (Gemenc-Bárányfok) –Abaliget-gyógybarlang –Denevérmúzeum (Abaliget) –Történelmi emlékhely (Mohács-Sátorhely) –Kölkedi Nagyrét és a Fehér Gólya Múzeum – Taplós-gógai bemutatóövezet (Gemenc) –Pintér-kerti arborétum és oktatóközpont (Pécs) –Drávaszentesi oktató- és bemutatóközpont –Természetismereti oktatási központ (Drávatamási).

 

Duna-Ipoly Nemzeti Park

Völgy, hegy, sziget, folyó… Az Ipoly-völgy érintetlen részei, a világszép panorámák hegysége, a Börzsöny, a Duna által bilincsbe zárt Szentendrei-sziget, a Dunakanyar festői, megunhatatlan látványa kalandos piknikekre, napsütéses hajókázásra, erdei patak parti pihenésre, romantikus naplementékre csábítanak a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba. –Bemutatóhelyek: -Pál-völgyi barlang (Budapest) –Szemlő-hegyi barlang (Budapest) –Alcsúti arborétum (Alcsútdoboz) –Tájház (Ócsa) –Királyréti oktató- és látogatóközpont (Szokolya-Királyrét).

Fertő-Hanság Nemzeti Park

A Fertő tavat nyugatról ölelő dombvonulatot az egykor sós víz áztatta szikes rétek követik, közrezárva a csatornák labirintusával szabdalt nádast.Ez a táj vezet el bennünket a Hanság égerlápjai és mocsarai, a Répce folyó menti mocsárrétek és a csáfordi tőzikés erdő különlegesen gazdag élővilágához. Felfedezésükhöz körbekerekezhetjük a Fertőt, kenuba ülhetünk, vagy a tanösvényeken sétálva megszemlélhetjük a természet ezernyi csodáját. A Fertő magyar és osztrák oldali területeinek természeti és kulturtörténeti értékeit az UNESCO a 2001. Évben a Világörökséggé nyílvánította. _ Bemutatóhelyek: -Kócsagvár-Látogatóközpont (Sarród) –A Hanság élővilága kiállítás (Öntésmajor) –Esterházy madárvárta (Osli).

Hortobágyi Nemzeti Park

Szikes puszták, vadregényes vízivilág, ember formálta, természet által visszahódított táj… A Hortobágyi Nemzeti Park az ellentétek területe. A Hortobágyi Nemzeti Park Magyarország első és legnagyobb nemzeti parkja. Ráadásul a puszta a Világörökség része is. Csodálatos területek és kulturtörténeti érdekességek várnak arra, hogy felfedezzük őket. –Bemutatóhelyek: -Pásztormúzeum (Hortobágy falu) –Pusztai állatpark (Hortobágy falu) –Körszín (Hortobágy falu) –Nyugati fogadóház (33-as főút egyeki leágazás) –Szálkahalmi őrház (33-as főút 79. Km) –Tájház (Nagyiván) –Meggyes csárdamúzeum (33-as főút 60.km) –Szélmalmi fogadóház (Karcag).

Kiskunsági Nemzeti Park

A nemzeti park a Duna-Tisza köze legjelentősebb természeti értékekkel rendelkező területeit foglalja magába, melyek a Duna-menti síkságon, a Homok-hátságon és a Tisza-völgyében találhatók. A kilenc külön egységből álló Kiskunsági Nemzeti Park területe 53.000 ha. Élőhelyeit nagyobb részben szikes és homokpuszták alkotják. Vizes élőhelyei szikes tavak, továbbá mocsarak és lápok, valamint Tisza-menti holtágak. A tanyasi gazdálkodás, a pusztai állattartás és a mezőgazdasági kultúra hagyományai a természeti rendszerekkel együtt határozzák meg a kiskunsági táj egyedi arculatát. Ezek megismerését bemutatóhelyek és az egyes védett területeken található tanösvényekkel rendelkező látogatható helyek teszik lehetővé. -Bemutatóhelyek: -Természet háza (Kecskemét) –Pásztormúzeum (Bugacpuszta) –Virágh-kúria (Kunszentmiklós) –Árpád-kori falurekonstrukció (Tiszaalpár) –Kolon-tavi madárvárta (Izsák) -Fehér-tavi kiállítás és kilátótorony (Szeged).

Körös-Maros Nemzeti Park

Hosszú lábú, hosszú nyakú madarak lépegetnek az úton, fiatal túzokok követik gondozójukat. A Körösök, a Maros és a Tisza által határolt nemzeti park 13 mozaikos területén a híres túzokok mellett számos ritkaság található, mint pl. a nagy szikibagoly lepkefaj, a sztyepplepke és a földikutya. Magyarország legritkább és legveszélyeztetettebb növényritkaságai közé tartozik az erdélyi hérics és a bókoló zsálya, amelyek csak itt tenyésznek. – Bemutatóhelyek: -Körös-völgyi látogatóközpont (Szarvas) –Réhelyi látogatóközpont (Dévaványa és Ecsegfalva között) –Kardoskúti múzeum –Történelmi Emlékhely (Vésztő-Mágor).

Őrségi Nemzeti Park

Folyók, patakok által formált dombvidék, erdeifenyvesek és égerligetek, tőzegmohás lápok és láprétek, lepkék és szitakötők, a kanyargós vadregényes Rába… A falvakban fehérfalú, boronafalú vagy kódisállásos parasztházak, szoknyás fa haranglábak, kaszáló gyümölcsösök, a terület éghajlata nedves, szubalpin jellegű. Az Őrség Magyarország legcsapadékosabb területe. –Bemutatóhelyek: -Helytörténeti kiállítás (Celldömölk-Ság-hegy) –Chernel madárvárta és múzeum (Kőszeg) –Harmatfű természetvédelmi oktatóközpont (Őriszentpéter)

Írottkő Natúrpark

Különösen értékes, védett természeti értékekben gazdag, de mégsem szigorúan a külvilágtól elzárt terület az Írottkő Natúrpark, amely magába foglalja Kőszeget, a műemlékekben gazdag, hangulatos történelmi kisvárost. Óvja és bemutatja a terület növény- és állatvilágát, aktív szabadidős programokat biztosít, kulturális rendezvényekkel és gasztronómiai különlegeségekkel csábítja a látogatókat Magyarország nyugati határához. Az 1997-ben létrehozott Írottkő Natúrpark egy határon átnyúló együttműködés keretében jött létre, jelképezve a Kőszegi-hegység természeti, tájképi, kulturális egységét. –Bemutatóhely: -Stájerházi Erdészeti Múzeum és Erdei Iskola.

  Főoldal Hírlevél, hírek Könyvjelzőkhöz Kezdőlapom Link küldése Kapcsolat Médiaajánlat  
 

Ingyenes regisztráció (szálláshelyek részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:

Gyors megkeresés (szállás keresők részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:
 
OnlineLap.COM www.onlinelap.com
Szálláshelyek, vendéglátás
Országos lap
Copyright ©2004- 2019. OnlineLap Média Összes oldalletöltés (2006. május 23. óta): 107833147