Szálláshelyek, wellness, vendéglátás, szállás-utazás, belföldi turizmus, üdülési csekk, szállásfoglalás, útikalauz
Magyar Magyar
 
OnlineLap lapcsalád
MI KERESÜNK ÖNNEK SZÁLLÁST!
0-24-ig
Online kérés
A szolgáltatás díja:
2.000 Ft/keresés
Felhasználónév:
Jelszó:


Észak-Magyarország / Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Bogács

Bogács a dél-borsodi üdülőközség, a Bükkaljai Borvidék központja Egertől 16 km-re fekszik a Bükk-hegység kiszélesedő völgyében. Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, gazdag kulturális programjaival, borkultúrájával, fejlett infrastruktúrájával és színvonalas szolgáltatásaival a régió dinamikusan fejlődő települése.

A bogácsi termálfürdő a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket télen-nyáron fogadja. A fürdő szezonon kívül 9-től 17-ig, a főszezonban pedig 20 óráig tart nyitva. Nyolc medencéjéből egy hidegvizes, vízforgatós, feszített víztükrű, a többi pedig gyógyhatású termálvízzel várja a fürdőzőket. A kénes termálvíz hatékonyan elősegíti a reuma, izületi és mozgásszervi betegségek gyógyulását. A fürdőhöz kapcsolódó szolgáltatások és ellátások színvonalasak, a kispénzű vendégek számára is megfizethetőek.

Korszerű, új kempingek állnak a vendégek rendelkezésére. A strand területén különösen főszezonban számtalan vendéglátó egység és egyéb szolgáltatás (masszázs, fizioterápia, iszappakolás, szauna) található. Bogácson több étterem és élelmiszerüzlet biztosítja az ellátást a hét minden napján.

Bogács a Bükki Nemzeti Park közelsége révén a természetjáróknak, a téli sportok kedvelőinek, a horgászoknak és a vadászoknak is lehetőséget kínál az év minden hónapjában.

 • Rendezvények

  • Június utolsó hétvégéje :
   Bükkaljai Borfesztivál
  • Július első hétvégéje :
   Nemzetközi Dalostalálkozó
  • Július 2-3. hetében :
   Nemzetközi Zenei Tábor
  • Augusztus első hétvégéje :
   Nemzetközi Kulturális Napok
  • Augusztus harmadik hétvégéje :
   Bogácsi Fürdőfesztivál

 • Látnivalók

  • Hét medencés gyógyfürdő
  • Cserépi úti pincesor
  • Árpád-kori templom
  • Lepkemúzeum

 • Információ
Polgármesteri Hivatal
3412 Bogács, Alkotmány út 9.

A Bükkaljai Borvidék tradícióját, jóhírét szolgálják a borospincék. A riolittufába vájt kiváló mikroklímájú pincékben érlelik a bogácsi szőlőhegyeken termesztett szőlőből készített tüzes borokat, amelyeket a vendégek végigkóstolhatnak.

A táj szépsége, tiszta, jó levegője, a Bükk-hegység közelsége révén Bogács a pihenni, kikapcsolódni és gyógyulni vágyók széles rétegeinek ideális üdülőhelye. De Noszvaj szomszédsága, Mezőkövesd és Eger város közeli távolsága, Egerszalók és Szilvásvárad elérhetősége is csak fokozza a település melletti döntést a kellemes napok eltöltésében.

 • Bogácsi szállás, szálláshelyek :

Bogácson számos vendéglátóhely, illetve szállás, szálláshelyek közül lehet választani. Megtalálhatók itt a hotelek, panziók, apartmanok, kempingek, de a falusi turizmus keretén belül vendégházak, kiadó-szobák és magánszálláshelyek is a széles kínálatot bővítik.

 • Bükkaljai Borút

Olyan borvidékre, a Bükkalja Borvidékre hívjuk, ahol az "Isten adta" riolittufa pincék sokasága érleli és tartja szinte állandó hőmérsékleten a kellemes savakkal rendelkező bükkaljai borokat. Ahol a borturizmus, a boros programok és rendezvények jól összebarátkoztak a falusi turizmussal, a Kedves Vendégekkel.

A Bükkalja semmihez sem hasonlítható adottságait, a táj harmóniáját, barlanglakásokat, kaptárköveket, esetenként több soros, díszített pincéket, a népi lakóházakat, múzeumokat, néphagyományokat, népi mesterségeket, régi étkeket, gyógy- és termálstrandokat, és nem utolsósorban a jó borokat Önnek, Családjának, barátainak is látni, élvezni, kóstolni kell. Borvidékünk Mezőkövesdtől előbb Miskolcig, majd már Edelény és Szikszó és térségéig tart. Célunk a borturizmus erősítése, néphagyományokkal, humorral fűszerezve, az egyedi pincekultúrák megismertetése, a kulturált borfogyasztás elősegítése. Borainkat ne csak egymásnak dicsérhessük, jöjjenek el, kóstolják meg, és dicsérjék, csak ha megérdemli!

Kósik István
Bükkaljai Borút Egyesület elnöke

  Főoldal Hírlevél, hírek Könyvjelzőkhöz Kezdőlapom Link küldése Kapcsolat Médiaajánlat  
 

Ingyenes regisztráció (szálláshelyek részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:

Gyors megkeresés (szállás keresők részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:
 
OnlineLap.COM www.onlinelap.com
Szálláshelyek, vendéglátás
Országos lap
Copyright ©2004- 2021. OnlineLap Média Összes oldalletöltés (2006. május 23. óta): 123263569