Szálláshelyek, wellness, vendéglátás, szállás-utazás, belföldi turizmus, üdülési csekk, szállásfoglalás, útikalauz
Magyar Magyar
 
OnlineLap lapcsalád
MI KERESÜNK ÖNNEK SZÁLLÁST!
0-24-ig
Online kérés
A szolgáltatás díja:
2.000 Ft/keresés
Felhasználónév:
Jelszó:


Dél-Dunántúl / Baranya megye

Pécs

Pécs

Pécs, Baranya megyeszékhelye 160 ezer lakosával, Dél-Dunántúl legfontosabb tudományos oktatási, gazdasági és kereskedelmi központja. A régészeti leletek arról tanúskodnak, hogy a Mecsek-hegység kellemes éghajlatú déli lábánál már a kora kőkortól fogva megtelepedtek az emberek. A Római Birodalom Kr. u. első században az illír pannonok törzsét igázta le ezen a vidéken. Pécs római kori elődje, Sopianae, a 3. század végén Valeria tartomány közigazgatási központja lett. Sopianae legfontosabb öröksége a rendkívűl jelentős művészi értékeket megőrző ókeresztény temető. A Kr. u. 4. századból származó festett sírkamrákat és sírépítményeket 2.000 őszén felvették az UNESCO Világörökség-listájára. Közülük jelenleg az "Ókeresztény mauzóleum" és a "Korsós sírkamra" látogatható. Méltán büszke rájuk Pécs, hiszen Rómától északra ritkán fodulnak elő ilyen emlékek! A honfoglaló magyarok a 9. század végén e tájon egy keresztény népességet igáztak le. Szent István király 1009-ben püspöki székhellyé emelte Pécset, melyet ekkor "Quinque Ecclesiae" (=öt templom) néven említenek az oklevelek. A 12. században épült újjá a kőszobrászati munkákkal pazarul díszített püspöki székesegyház. Ennek töredékeiben is csodálatos maradványait a Dómmúzeum tárja az érdeklődők elé. A 13. században megtelepedett a városban a domonkos-, a ferences- és az Ágoston-rendi remeték rendje. 1225-ben Bertalan püspök összegyüjtötte a Mecsek remetéit és megalapította az egyetlen magyar gyökerű szerzetesi közösséget, a pálos rendet. A tatárjárás (1241-42) után megépült a püspökvár. Ennek nyugati és északi falai, bástyái ma is állnak, közülük a leghíresebb a Barbakán. A 14. század első felében Pécs lakói városfalat emeltek, melynek felújított nyugati és északi szakasza napjainkban a történelmi városmagot övezi. A város kulturális jelentőségét bizonyítja, hogy 1367-ben Nagy Lajos király itt alapította meg a magyar föld első egyetemét. A 15. század közepének neves pécsi püspöke a magyarországi humanizmus kiemelkedő alakja, Janus Pannonius.

Pécs 1543-ban került török kézre. A 143 éves uralmuk alatt dzsámik, mecsetek és fürdők épültek, a fő utca bazárrá alakult. A török idők leghíresebb emléke a főtéren magasodó Gázi Kászim pasa dzsámija. A 16. század közepén épült, Mekka felé tájolt mohamedán templom Magyarország legjelentősebb török kori emlékeinek egyike. A városfalon kívül álló Jakováli Hasszán pasa dzsámija múzeumként működik. Ez az egyetlen dzsámi Magyarországon, amely minaretjével együtt maradt fenn. Ugyancsak dzsámi volt eredetileg az Ágoston téri templom.

A várost 1686 őszén Badeni Lajos őrgróf serege foglalta vissza a töröktől. Az újjáépítés nagy munkája a 18. századra várt. A lakosság nagyrészt német családokkal teljesen mugújult. Ekkor vált közkeletűvé a város német neve "Fünfkirchen", amely a középkori 'Quinque Ecclesiae" fordítása. A Jezsuita kolostor, a Pálosok temploma és kolostora, a Ferencesek temploma és kolostora, az Ágoston rendi remeték temploma és rendháza, a Betegápóló Irgalmas Rend temploma, kolostora és korháza, az egykori vármegyeház, mind a barokk kor emléke, akárcsak a belváros számtalan lakóépülete. A polgárok mély vallásosságáról és adakozókedvéről tanúskodik a Szenetháromság-oszlop és a Kálvária. Ugyancsak a 18.században épült az impozáns méretű papnevelő szeminárium, a káptalani levéltár és a székesegyházi plébánia.

A klasszicista építészeti stílus legszebb példája az 1830-ban elkészült Jogi Akadémia, ma Egyetemi Könyvtár. Itt található Klimó püspök 18. század végén létrejött, muzeális értékű magánkönyvtára.
A püspöki palota a 19. század közepén kapta mai, neoreneszánsz külsejét. A dóm 1882-91 között a bécsi Friedrich von Schmidt tervei alapján neoromán stílusban épült. A székesegyház berendezése és díszítése 19. század végének egyházművészeti ízlését tükrözi. A hatalmas falfelületek freskóit osztrák művészek mellett Lotz Károly és Székely Bertalan készítette. A déli homlokzat belső és külső díszkapuja a kereszténység 2000-ben ünnepelt jubileumi szent éve és a magyar államiság 1000 éves fennállása előtt tiszteleg. Alkotójuk Rétfalvi Sándor pécsi szobrászművész.

Pécsett a keresztény és a mohamedán mellett a zsidó vallásnak is jelentős emléke maradt fenn. Az 1865 és 1869 között romantikus stílusban épült zsinagóna nagysága és igényes művészi kialakítása miatt a legfontosabb vidéki zsinagógák egyike. Az Angster Gyár első orgonáját a pécsi hitközösség rendelte meg.

A 19. század második felében vált ipari méretűvé a mecseki kőszénvagyon kitermelése. A bányavállalatok mellett számos olyan cég alakult, amely Pécs ipartörténetében meghatározó szerepet játszott. Ezek közé tartozott például a Littke Pezsgőgyár, amely Magyarország első pezsgőgyára volt (1859), a már említett Angster Orgonagyár, amelyet az 1948-as kommunista hatalomátvétel sorvasztott el, és a Zsolnay Kerámiagyár, amelynek termékei Európa-szerte ismertek voltak. A gyár rendkívül gazdag termékkínálatában fontos szerep jutott az épületkerámiának. Alkalmazási területei jól tanulmányozhatók a Postapalota és az egykori Pécs-Baranyai Takarékpénztár székháza tetőzetén, homlokzatán. Ez utóbbi az új Megyeháza. Szintén városképi jelentőségű a Zsolnay Mauzóleum, a Zsolnay-kút, a Francia emlékmű vagy a pécsi "őshonos" polgárnak, az ún. "tükének" emlékét állító "Tüke-kút". A 19-20. század fordulójának gazdasági fellendülését példázza a 18. századi domonkos kolostor helyére épített Pécsi Nemzeti Színház és a főtéren álló Városháza eklektikus épülete, de még az 1915-ben átadott, szecessziós stílusú Palatinus Hotel is ide sorolható.

Budapest után Pécs rendelkezik hazánk legváltozatosabb múzeumi kiállításaival, melyek közül a képző- és iparművészeti kínálat különösen gazdag. A Csontváry Múzeum, a Vasarely Múzeum, a Zsolnay Múzeum és Schaár Erzsébet "Utca" című alkotása fémjelzi a gyűjtemények magas művészi színvonalát. Baranya rendkívűl változatos népi kultúrájáról a Néprajzi kiállítás ad átfogó képet. Az őskortól a népvándorlás koráig terjedő időszak legfontosabb leleteit a Régészeti kiállítás, míg Pécs polgárosodásának értékes és érdekes dokumentumait a Várostörténeti Múzeum mutatja be. A Művészetek Háza, a Pécsi Galéria, a Kisgaléria és a magángalériák tárlatai hazai és külföldi kortárs művészeket mutatnak be.

Szathmáry püspök 16. század elején épült nyári palotájának romantikus hangulatú romjai a Tettyén állnak. A közeli Pintér-kert természetvédelem alatt áll. Egyediségét és értékét szép fekvése mellett a távoli földrészekről származó, Magyarországon ritkaságszámba menő növényzete adja. Itt van a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának székhelye.

Tiszta időben a Misina-tetőn (535 m) álló tv-torony teraszáról pompás látványban gyönyörködhetünk. Az ide vezető út mellett áll a Pálos templom, amely a két világháború közötti magyar egyházi építészet emléke. Feljebb jutva a Mecsek-oldalán Makrisz Agamemnón "Niké" szobra látható. A szobor mellvédjéről szép kilátás nyílik Pécsre. Aki a nyüzsgő városi élet helyett csendre, friss levegőre vágyik, annak a főtértől csupán 1-2 km-re a Mecseket behálózó, különböző hosszúságú és nehézségú túraútvonalak állnak rendelkezésre.

Tourinform Iroda:
7621 Pécs, Széchenyi tér 9.Települések
Abádszalók
Abaliget
Abasár
Abaujszanto
Abaujvar
Abda
Abony
Ábrahámhegy
Adacs
Agárd
Aggtelek
Ajka
Akasztó
Almamellék
Alsómocsolád
Alsónána
Alsóörs
Alsópáhok
Alsóregmec
Apagy
Apaj
Apátistvánfalva
Apátvarasd
Apostag
Arka
Arlo
Ásotthalom
Asvanyraro
Aszófő
Bábolna
Bácsalmás
Bácsbokod
Badacsony
Badacsonylábdihegy
Badacsonyörs
Badacsonytomaj
Badacsonytördemic
Bag
Baja
Bajánsenye
Bajna
Bakonybél
Bakonyjákó
Bakonykoppány
Bakonynána
Bakonyszentkirály
Bakonyszentlászló
Bakonyszücs
Baks
Baktalórántháza
Balassagyarmat
Balaton
Balatonakali
Balatonakarattya
Balatonalmádi
Balatonalmádi-Káptalanfüred
Balatonberény
Balatonboglár
Balatonfenyves
Balatonföldvár
Balatonfüred
Balatonfűzfő
Balatongyörök
Balatonkenese
Balatonkeresztú
Balatonkeresztúr
Balatonlelle
Balatonmagyaród
Balatonmáriafürdő
Balatonrendes
Balatonszárszó
Balatonszemes
Balatonszepezd
Balatonszéplak
Balatonudvari
Balatonvilágos
Ballószög
Balmazújváros
Bánk
Bánya
Baracska
Báránd
Barcs
Bárdudvarnok
Baskó
Báta
Bátaapáti
Bátonyterenye
Bátorliget
Battonya
Bázakerettye
Békés
Békéscsaba
Békésszentandrás
Bekölce
Bélapátfalva
Bér
Beregdaróc
Berekfürdő
Berettyóújfalu
Berkenye
Berzence
Besenyőtelek
Biatorbagy
Bicserd
Bicske
Biharkeresztes
Bikács
Bikal
Bodajk
Bodony
Bodrogolaszi
Bódvaszilas
Bogács
Bókaháza
Boldogasszonyfa
Boldogkőváralja
Bóly
Bonnya
Bonyhád
Borgáta
Borgétafürdő
Borsfa
Bozsok
Bózsva

Bő-Bükfürdő
Bödeháza
Bögöte
Bősárkány
Bőszénfa
Budakeszi
Budaörs
Budapest
Bugac
Buják
Buzsák
Bük
Bükfürdő
Bükkaranyos
Bükkszék
Bükkszenterzsébet
Bükkszentkereszt
Bükkszentmárton
Bükkzsérc
Cák
Cegléd
Celldömölk
Cered
Cigand
Csabdi
Csapod
Csemő
Csenger
Csepreg
Csepreg/Bük
Cserépfalu
Cserkeszőlő
Cserszegtomaj
Csertő
Csesznek
Csesztreg
Csibrák
Csókakő
Csokonyavisonta
Csongrád
Csopak
Csöde
Csurgónagymarton
Dabas
Darnozseli
Dávod
Debrecen
Debréte
Decs
Dédestapolcsány
Dég
Délegyháza
Demjén
Dévaványa
Devecser
Diósjenő
Diosviszlo
Dobogókő
Doboz
Dombori
Dombóvár
Dombóvár-Gunaras
Dombrád
Domonyvölgy
Domoszló
Dorog
Döbröce
Döbrönte
Dömös
Dömsöd
Dravapiski
Drégelypalank
Dubicsany
Dunabogdány
Dunaegyhaza
Dunaföldvár
Dunaharaszti
Dunakeszi
Dunakiliti
Dunapataj
Dunapataj-Szelid
Dunaszeg
Dunaszekcső
Dunaszentpal
Dunasziget
Dunaújváros
Dunavarsány
Dunavecse
Ebes
Ecséd
Edeleny
Eger
Eger-Szarvaskő
Egerbakta
Egerszalók
Egerszólát
Égerszög
Egervár
Egyek
Egyhazashetye
Egyhazaskozar
Egyházasrádóc
Emőd
Encs
Enying
Eplény
Érd
Erdőbénye
Erdősmárok
Erdősmecske
Erdőtarcsa
Erdőtelek
Érsekcsanád
Esztergályhorváti
Esztergom
Etyek
Fadd
Fadd-Dombori
Fajsz
Farkasfa
Farkaslyuk
Felcsút
Felsőörs
Felsőpáhok
Felsőszölnök
Felsőtárkány
Felsőtengelic
Fertőboz
Fertőd
Fertőd-Sarród
Fertőhomok
Fertőrákos
Fertőszéplak
Fony
Fonyód
Fonyód-Alsóbélatelep
Fonyód-Bélatelep
Fonyódliget
Forró
Fót
Fülesd
Fülöpszállás
Füzér
Füzérkomlós
Füzérradvány
Füzesgyarmat
Fűzvölgy
Gadány
Galambok
Galgahévíz
Galgamácsa
Galyatető
Ganna
Gánt
Gánt-Bányatelep
Garáb
Gárdony
Gávavencsellő
Gomba
Gordisa
Gosztola
Göd
Gödöllő
Gönc
Gönyű
Gulács
Gyál
Gyékényes
Gyenesdiás
Gyomaendrőd
Gyopárosfürdő
Gyömrő
Gyöngyös
Gyöngyöshalász
Gyöngyössolymos
Gyöngyöstarján
Győr
Győr-Ménfőcsanak
Győrszentiván
Győrújbarát
Gyula
Gyulakeszi
Hajdúböszörmény
Hajdúnánás
Hajdúszoboszló
Hajdúszovát
Halászi
Harka
Harkány
Háromhuta
Hárskút
Hatvan
Hédervár
Hegyesd
Hegyeshalom
Hegyhátszentjakab
Hegykő
Hegymagas
Hejce
Hencse
Hercegkút
Hernádszurdok
Hévíz
Hidegkut
Hidegség
Hímesháza
Hódmezővásárhely
Hollóháza
Hollókő
Homokmégy
Hortobágy
Hortobágy-Máta
Horvátzsidány
Hosszúhetény
Hosszúpereszteg
Hőgyész
Ibrány
Igal
Iharos
Inárcs
Irota
Isaszeg
Istenmezeje
Ivanc
Ják
Jakabszállás
Jánd
Jánoshalma
Jánossomorja
Járdánháza
Jásd
Jászapáti
Jászárokszállás
Jászberény
Jászkarajenő
Jászkisér
Jászszentandrás
Jászszentlászló
Jásztelek
Jósvafő
Kács
Kálmánháza
Kalocsa
Kapolcs
Kápolnásnyék
Kaposvár
Káptalanfüred
Káptalantóti
Kapuvár
Kárász
Karcag
Károlyfalva
Kaszó
Kazincbarcika
Kecskéd
Kecskemét
Kecskemét-Hetény
Kehidakustány
Kékcse
Kéked
Kékestető
Kemence
Kenyeri
Kerecsend
Kerekegyháza
Kerkafalva
Keszthely
Kesztölc
Kétegyháza
Kétpó
Kétvölgy
Királyszentistván
Kisbér
Kisfüzes
Kisgyőr
Kishuta
Kisköre
Kiskőrös
Kiskunhalas
Kiskunlacháza
Kiskunmajsa
Kiskutas
Kisrákos
Kistelek
Kistolmács
Kisvárda
Komárom
Komló
Komló-Sikonda
Kondorfa
Kópháza
Kóspallag
Kótaj
Kozárd
Kozármisleny
Kőkút
Körmend
Kőröshegy
Kőszárhegy
Kőszeg
Kőszeg-Ólmod
Kőszegdoroszló
Kőszegszerdahely
Kőtelek
Kővágóörs
Kővágószőlős
Kővágótőttős
Köveskál
Kunadacs
Kunbaracs
Kunfehértó
Kunhegyes
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Kunsziget
Kustánszeg
Lábatlan
Lábod
Lajosmizse
Lakitelek
Lánycsók
Látrány
Leányfalu
Lengyeltóti
Lenti
Lesencefalu
Létavértes
Letenye
Levél
Levelek
Libickozma
Ligetfalva
Lillafüred
Lipót
Liptód
Liter
Lókút
Lónya
Lovas
Lovaszi
Mád
Magyaregregy
Magyarhertelend
Magyarnándor
Magyarpolány
Magyarszombatfa
Makád
Mályi
Mályinka - Bükk Hegység
Mánfa
Marcali
Máriapócs
Mártély
Martfű
Martonyi
Mátészalka
Mátraballa
Mátraderecske
Mátrafüred
Mátraháza
Mátrakeresztes
Mátraszentimre
Mátraszentistván
Mátraszentlászl
Mátraszentlászló
Mátraterenye
Mecseknádasd
Mecsér
Mersevát
Mesterháza
Mezőhegyes
Mezőkövesd
Mezőszemere
Mezőzombor
Mihályháza
Mikófalva
Mikóháza
Misefa
Miskolc
Miskolc-Alsóhámor
Miskolc-Görömbö
Miskolc-Lillafüred
Miskolc-Tapolca
Mogyoród
Mogyoróska
Mohács
Monor
Mónosbél
Monoszló
Mór
Mórahalom
Mosdós
Mosonmagyaróvár
Mőcsény
Nádudvar
Nagyatád
Nagybajom
Nagybarca
Nagyberény
Nagybörzsöny
Nagycenk
Nagyesztergár
Nagykanizsa
Nagykovácsi
Nagykörű
Nagymaros
Nagynyárád
Nagyrábé
Nagyrada
Nagyrákos
Nagysáp
Nagyvázsony
Nagyvisnyó
Napkor
Nemesbük
Nemesded
Nemesgulács
Nemesnádudvar
Nemesvámos
Nemesvid
Nemesvita
Németbánya
Németkér
Nemti
Neszmély
Nikla
Nógrádkövesd
Nógrádmarcal
Nógrádsipek
Nógrádszakál
Noszlop
Noszvaj
Nova
Novaj
Nőtincs
Nyírábrány
Nyírbátor
Nyíregyháza
Nyúl
Óbánya
Óbudavár
Ocsa
Olaszliszka
Olmod
Oltarc
Ópusztaszer
Orfű
Orosháza
Ostoros
Oszkó
Ózd
Ozmánbük
Ozora
Őcsény
Öcsöd
Ököritófülpös
Öreglak
Őrimagyarósd
Őriszentpéter
Örkény
Örvényes
Öttevény
Öttömös
Pácin
Páka
Pákozd
Paks
Pálháza
Palkonya
Pálmonostora
Palotás
Paloznak
Pannonhalma
Pányok
Pápa
Pápakovácsi
Papos
Parád
Parádfürdő
Parádsasvár
Pásztó
Páty
Pátyod
Pécel
Pécs
Pécsely
Pécsvárad
Penészlek
Pénzesgyőr
Pér
Pere
Perkupa
Pétervására
Petneháza
Pilis
Pilisborosjenő
Piliscsaba
Pilismarót
Pilisszentkereszt
Pilisszentlaszlo
Pilisszentlélek
Pilisvörösvár
Pincehely
Piricse
Pirtó
Poganyszentpeter
Polgár
Polgardi
Pomáz
Poroszló
Porva-Szépalma
Pusztafalu
Pusztaradvány
Pusztavacs
Püspökhatvan
Püspökladány
Püspökmolnári
Püspökszentlászló
Püspökszilágy
Rábafüzes
Rábapaty
Ráckeve
Rajka
Rakamaz
Ráksi
Ráróspuszta
Rátka
Recsk
Rédics
Regéc
Regenye
Répáshuta
Répcelak
Rétság
Révfülöp
Romhány
Röjtökmuzsaj
Rönök
Röszke
Rudabanya
Rudabanyacska
Ruzsa
Ságvár
Sajóecseg
Sajógalgóc
Salgóbánya
Salgótarján
Sámsonháza
Sárazsadány
Sárbogárd
Sármellék
Sárospatak
Sárrétudvari
Sarród
Sarud
Sárvár
Sárvár-Rábapaty
Sátoraljaújhely

Sellye
Siklós
Sima
Simonfa
Simontornya
Siófok
Siófok-Sóstó
Siófok-Szabadifürdő
Siojut
Sirok
Sitke
Sokorópátka
Soltvadkert
Somlóvásárhely
Somogygeszti
Somogyszáló
Soponya
Sopron
Sopron-Ágfalva
Sormás
Sóstófürdő
Sóstógyógyfürdő
Súr
Sükösd
Sümeg
Sümegprága
Szabadszállás
Szajol
Szaknyér
Szalafő
Szálka
Szalkszentmárton
Szanticska
Szántód
Szarvas
Szarvaskő
Szatmárcseke
Szatta
Szécsény
Szeged
Szeghalom
Szegvár
Székesfehérvár
Szekszárd
Szeleste
Szenna
Szentantalfa
Szentbalázs
Szentbékkálla
Szentendre
Szentes
Szentgotthárd
Szentgyörgyvölgy
Szentpéterfa
Széphalom
Szigetmonostor
Szigetszentmárton
Szigetszentmiklós
Szigetvár
Szigliget
Sziksósfürdő
Szilvásvárad
Szin
Szirák
Szob
Szokolya
Szolnok
Szombathely
Szögliget
Szuha
Tab
Tabajd
Táborfalva
Tákos
Taksony
Taliándörögd
Tállya
Tamási
Tápiógyörgye
Tápiószele
Tápiószentmárton
Táplánszentkere
Tapolca
Tapolca-Diszel
Tarcal
Tard
Tarján
Tarnaszentmária
Tarpa
Táska
Tass
Tát
Tata
Tatárszentgyörgy
Téglás
Telkibánya
Tényő
Teresztenye
Tésenfa
Tét
Tihany
Tiszabábolna
Tiszabecs
Tiszacsege
Tiszadob
Tiszafüred
Tiszafüred-Örvényes
Tiszaigar
Tiszakécske
Tiszalök
Tiszanána
Tiszaörs
Tiszaörvény
Tiszaroff
Tiszaug
Tiszaújváros
Tiszavasvári
Tivadar
Tóalmás
Tokaj
Tokorcs
Tolcsva
Tolna
Tormás
Tornakápolna
Tornaszentandrás
Tornyiszentmiklós
Tótkomlós
Tótújfalu
Tótvázsony
Töltéstava
Törökbálint
Törökkoppány
Törökszentmiklós
Törtel
Töttös
Tunyogmatolcs
Túristvándi
Túrkeve
Túrony
Tuzser
Újpetre
Uppony
Uzsa
Vác
Vácszentlászló
Vág
Vágáshuta
Vajta
Vámosoroszi
Váralja
Váraszó
Varbó
Varbóc
Várgesztes
Várong
Városlőd
Várvölgy
Vásárosnamény
Vasszécseny
Vasszentmihály
Vászoly
Vecsés
Vékény
Velem
Velence
Vének
Verőce
Verpelét
Verseg
Vértessomló
Vértesszőlős
Veszprém
Villány
Villánykövesd
Vilyvitány
Visegrád
Vonyarcvashegy
Záhony
Zalaapáti
Zalabaksa
Zalaber
Zalacsány
Zalaegerszeg
Zalahalap
Zalaistvand
Zalakaros
Zalakomar
Zalalövő
Zalaszanto
Zalaszentgrót
Zalaszentlászló
Zalaszentmihaly
Zalaszombatfa
Zamárdi
Zamárdi-felső
Zánka
Zebegény
Zirc
Zirc-Akli
Zirc-Kardosrét
Zomba
Zsábmék
Zsana
Zsédeny
Zselickisfalud
Zsira
Zsombó
MÁV menetrend
Az ELVIRA segítségével könnyedén megtervezheti vasúti utazását!    Kattintson ide!

Volán menetrend
Országos autóbusz menetrend ajánlott útvonalakkal.
Kattintson ide!

  Főoldal Hírlevél, hírek Könyvjelzőkhöz Kezdőlapom Link küldése Kapcsolat Médiaajánlat  
 

Ingyenes regisztráció (szálláshelyek részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:

Gyors megkeresés (szállás keresők részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:
 
OnlineLap.COM www.onlinelap.com
Szálláshelyek, vendéglátás
Országos lap
Copyright ©2004- 2023. OnlineLap Média Összes oldalletöltés (2006. május 23. óta): 130418446