Szálláshelyek, wellness, vendéglátás, szállás-utazás, belföldi turizmus, üdülési csekk, szállásfoglalás, útikalauz
Magyar Magyar
 
OnlineLap lapcsalád
MI KERESÜNK ÖNNEK SZÁLLÁST!
0-24-ig
Online kérés
A szolgáltatás díja:
2.000 Ft/keresés
Felhasználónév:
Jelszó:


Dél-Alföld / Békés megye

Szarvas

Szarvas

Szarvas a Hármas-Körös Szarvas-békésszentandrási holtágának partján, a 44. számú főközlekedési út mentén fekszik. Bébéscsabától 50, Kecskeméttől 76 kikométerre. Békés megye legnyugatibb városa.

Szarvas környéke évezredek óta lakott hely, de a település történetét csak a 12. századtól követhetjük nyomon. III. Béla király "névtelen" jegyzője, Anonymus, latin nyelvű krónikájában a következő szöveget rögzítette: (Árpád seregei) " A Kris vizét a szarvasi halomnál átusztatták". Ez az első fennmaradt szöveg, amelyben Szarvas neve előfordul. A feltételezések szerint a halom az itt élő szarvasokról, a település pedig a halomról kapta a nevét.

Évszázadokon át egyike volt a terület apró településeinek. A török időkben a folyami átkelőhely miatt vált jelentőssé, palánkvár is épült a védelmére. A vár és a település a hódoltság végére teljesen elpusztult, csak az 1722-ben betelepített, jórészt szlovák anyanyelvű telepesek révén éledt újjá, s indult rohamos fejlődésnek. E fejlődés jórészt a város evangélikus lelkészének, Tessedik Sámuelnek a nevéhez fűződik Megteremtette Európa első gazdasági iskoláját, kidolgozta a szikesek megjavításának módszerét, megtanította a város lakóit az akkor korszerű földművelésre, meghonosította a környéken ismeretlen növényeket, kézműipari tevékenységeket. Jelentősen átformálta a városképet. Fölépíttette a ma is álló evangélikus templomot ( ma Ótemplom) és gazdasági iskolájának épületét (ma múzeum). Minden, ami ma Szarvason megtalálható, az ő munkásságában gyökerezik.

A 19. század második felétől jelentős szerepet töltött be a város életében a gróf Bolza család. Kastélyokat építtettek a Körös partjára. Ők hozták létre az Anna-ligetet, majd a Bolza Józsefről elnevezett Pepi-kertet, mai nevén: Szarvasi Arborétumot.

A település 1848-ban lett először város, de 1872-ben elvesztette ezt a címet. 1966-ban végleg visszanyerte a városi rangot.

 • Látnivalók Szarvason

A 19. században fontos szerepet töltött be a város életében a gróf Bolza család. Kastélyokat építtettek a körös partjára, amelyek közül kettő még ma is áll. Az 1810-1820 körül klasszicista stílusban épült grófi kastély ma műemlék. Nevükhöz fűződik még az Anna-liget, a Bolza Józsefről elnevezett Pepi-kert, mai nevén a Szarvasi Arborétum létrehozása is. Szarvas legfőbb nevezetessége a 82 hektáros és megközelítőleg 1600 fafajtát és annak változatait felvonultató Arborétum, ahol a különleges mikroklímának köszönhetően megmaradnak a világ minden tájáról hozatott fafajták. Az év minden szakában maradandó élményt nyújtó kert bebarangolására érdemes akár egy egész napot is szánni.

Túrázások alkalmával a természet szerelmesei útba ejthetik még az Anna-ligetet is, ahol az 1908-ban, klasszicista stílusban épült Csáky-kastély is található, amelyben jelenleg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága működik. Ugyancsak itt épült fel a Nemzeti Park új Körösvölgyi Látogatóközpontja is, mely tartalmas időtöltést kínál az ökoturizmus kedvelőinek.

Kellemes kikapcsolódásként érdemes elsétálni a városközponttól mindössze negyedórányira található Erzsébet ligetbe, amely a helyi szórakoztató szabadtéri programok, koncertek majálisok kedvelt helyszíne. Itt találjuk Szarvas legnevesebb képzőművészének, Ruzicskay Györgynek az egykori alkotóházát is. A Fő téren álló Árpád Szállót 1896-ban a millinniumi ünnepségek alkalmából építették a századvégre jellemző szecessziós stílusban. A szállót elhagyva az 1830-as években, klasszicista stílusban épült Mitrovszky kastélyt érjük el, amelyet tulajdonosa később a városnak adott el, s ez volt sokáig a városháza. A városközponttól távolabb található a vályogból készült nádtetős kis parasztházban kialakított Szlovák Tájház, amely a szarvasiak egykori életébe enged bepillantást. A környéken sétálva érdemes felkeresni az ipartörténet egyik legértékesebb emlékét az 1863-ban épült, s ma is az eredeti helyén működő szarvasi szárazmalmot.

A város legújabb látványossága az országban egyedülálló - 1,1 km-es, az Ótemplom mögött kezdődő - Történelmi Emlékút, amelyen eljutunk a Holt-Körös gátjára.Az Emlékút a Történelmi Magyarország közepét jelképező stilizált szélmalomhoz vezet. A Körösön a Katalin II. sétahajó előzetes megrendelés alapján viszi az egyéni és a csoportos turistákat, akiket a hajó kapitánya tájékoztat útközben a látnivalókról.

Akik inkább a gyalogtúrát választják, azok a vízpart mentén lévő gyalogutakon tehetnek egy kellemes sétát.

A horgászatot, vadászatot és lovaglást kedvelők egyaránt hódolhatnak szenvedélyüknek.

Szarvas bővelkedik kulturális értékekben és rendezvényekben. A háromévente megrendezésre kerülő Gyermek Néptáncosok Országos Szólótáncfesztiválján az ország minden részéről érkező területi versenyek alapján továbbjutott résztvevők mutatják be néptánc produkcióikat a szabadon választott, valamint a kötelező táncok kategóriájában egyaránt.

A 30 km hosszú Körös-holtágon minden évben megrendezett családias hangulatban zajló Amatőr Maratoni Kenuverseny alatt olyan természeti környezetben lazíthat, mely a Körös-Maros Nemzeti Park része és többek szerint egy csodálatos vízi világ az Alföld közepén.

A Szilvanapokon nagyanyáink receptje alapján készült szilvás ételeket (szilvás gombóc, szilvalekvár, aszalt szilva, cibere, szilvalekváros derelye) kóstolhatnak meg az érdeklődők, miközben színes programok, bemutatók, kézműves sátrak várják a város Főterére érkezőket.

  • Körösvölgyi Látogatóközpont - Szarvas, Anna liget 1.
  • Arborétum - Szarvas, Arborétum út
  • Ruzicskay Alkotóház - Szarvas, Erzsébet liget
  • Ótemplom - Szarvas, Vajda Péter út 2.
  • Történelmi Emlékút és Országközép - Szarvas, Szent István Park
  • Bolza-kastély - Szarvas, Szabadság út 2.
  • Tessedik Sámuel Múzeum - Szarvas, Vajda Péter út 1.
  • Szárazmalom - Szarvas, Ady Endre út 1/1
  • Szlovák Tájház - Szarvas, Hoffman út 1.

 • Programok
Június:
Amatőr Fogathajtó Bajnokság
Július:

Aratónap
Körös Napok
Szarvas Város Napja
Suttyomba Népzenei Fesztivál
Augusztus:

Amatőr Maratoni Kenuverseny
Szent István Napi Rendezvények
Horgásznap és Halászléfőző Verseny
Szeptember:

Szilvanap
Gyermek Néptáncosok Országos Szólótáncfesztiválja
 • Túra és kikapcsolódási lehetőségek

A Hármas-Körös és holtágainak környéke természeti értékeivel kínálja magát a kirándulóknak. Autóval, kerékpárral, gyalogszerrel egyaránt megközelíthetőek a legszebb helyek.

Holt-Körös: Az egykor szabadon kanyargó Hármas-Körös szabályozását a 19. század vízépítő mérnökei végezték el. A folyó hatalmas kanyarulatait átvágták, így keletkeztek a holtágak. A Bikazugi ágat 1836-ban, a Szarvas-békésszentandrási holtágat 1888-ban vágták át. Az így keletkezett közel 30 km hosszú holtág Magyarország ötödik legnagyobb állóvize.

Fahíd: A gyalogtúrák legszebbike a Pepi-kerti séta. Szarvasról a Fahídon, vagy a Körös-hídon át, a Ciprus Vendéglő mellett vezet egy rövidítő út a Körössel párhuzamosan. Félórás sétával elérhető az Arborétum, amely minden évszakban más arcát mutatja a természet kedvelőinek.

Duzzasztómű: Sétával is megközelíthető Szarvasról a békésszentandrási duzzasztómű (6-8 km), mely 1942-ben épült. Ez biztosítja a folyamatos vízcserét, így a holtág vize egyesíti az álló- és folyóvizek előnyeit. A zsiliprendszer lehetővé teszi a hajóforgalmat a Hármas-Körösön.

Horgászat: Kitűnő horgászvíz. Horgászengedéllyel, időszakos és napi horgászjeggyel télen-nyáron próbára teheti a horgász tudását és szerencséjét.

Kajakozás, kenuzás: Áprilistól októberig a kajak-kenusok és evezősök paradicsoma. A vendég a vízitelepen bérelhet magának megfelelő sporteszközt, és végigevezheti a holtág 15 km-es, Szarvas-békésszentandrási szakaszát - a szivornyáktól a duzzasztóig. A hagyományos kenumaraton-versenyen az Élő-Körösre átemelve lehet körbeevezni a Holt-Körösön.

Sétahajózás: Ha valaki a víz szerelmese, akkor a Katalin II. sétahajóval vízitúrát tehet a holtágon, és a látnivalókat onnan nézheti meg a kapitány által elmondott érdekes történetekkel színesítve.

Fürdés: Májustól augusztusig a strandolók vehetik birtokukba a vizet, melynek partját Szarvastól Békésszentandrásig nyaralósor szegélyezi - kiadó házakkal és szobákkal.

Kerékpározás, lovaglás: A térség bejárható kerékpárral is. Gazdag látnivalót kínálnak a Körösök gátján tett kerékpárutak. Aki rászánja a napját, és erővel is bírja, végigkerekezhet Békésszentandrástól Gyomaendrődig, egyedülálló élményekben lesz része.
A Körös-völgyi kerékpárúton, a 44-es úttal párhuzamosan Békésszentandrástól akár Kondorosig is eljuthatunk kerékpáron, érintve a Körösszögi kistérség településeit.
Ha valaki nosztalgiázni akar, kerékpár helyett lóra szállhat. Szarvason a lovas klubnál lehet lovakat bérelni, és bejárni a környéket. Érdemes nekivágni a települések tanyavilágának. A térség még őrzi a sorvadó tanyavilág értékeit, szépségeit. A tanyai emberek még ma is barátságosak, útközben megtekinthető egy-egy tanyai gazdaság.

  • Kajak-Kenu Vízisport és Szabadidő Klub - Szarvas, Erzsébet liget, Erzsébet út 6.
  • Horgászat-Körösszögi Kht. - Szarvas, Árpád-köz 2.
  • Szarvasi Lovasklub Egyesület - Szarvas, IV. kk. 28.
  • Aranyponty Horgászcentrum - Szarvas, Mezőtúri út, Iskolatelep
  • Városi Gyógyfürdő - Szarvas, Kossuth út 23.

Tourinform-Szarvas
5540 Szarvas, Kossuth tér 3.Települések
Abádszalók
Abaliget
Abasár
Abaujszanto
Abaujvar
Abda
Abony
Ábrahámhegy
Adacs
Agárd
Aggtelek
Ajka
Akasztó
Almamellék
Alsómocsolád
Alsónána
Alsóörs
Alsópáhok
Alsóregmec
Apagy
Apaj
Apátistvánfalva
Apátvarasd
Apostag
Arka
Arlo
Ásotthalom
Asvanyraro
Aszófő
Bábolna
Bácsalmás
Bácsbokod
Badacsony
Badacsonylábdihegy
Badacsonyörs
Badacsonytomaj
Badacsonytördemic
Bag
Baja
Bajánsenye
Bajna
Bakonybél
Bakonyjákó
Bakonykoppány
Bakonynána
Bakonyszentkirály
Bakonyszentlászló
Bakonyszücs
Baks
Baktalórántháza
Balassagyarmat
Balaton
Balatonakali
Balatonakarattya
Balatonalmádi
Balatonalmádi-Káptalanfüred
Balatonberény
Balatonboglár
Balatonfenyves
Balatonföldvár
Balatonfüred
Balatonfűzfő
Balatongyörök
Balatonkenese
Balatonkeresztú
Balatonkeresztúr
Balatonlelle
Balatonmagyaród
Balatonmáriafürdő
Balatonrendes
Balatonszárszó
Balatonszemes
Balatonszepezd
Balatonszéplak
Balatonudvari
Balatonvilágos
Ballószög
Balmazújváros
Bánk
Bánya
Baracska
Báránd
Barcs
Bárdudvarnok
Baskó
Báta
Bátaapáti
Bátonyterenye
Bátorliget
Battonya
Bázakerettye
Békés
Békéscsaba
Békésszentandrás
Bekölce
Bélapátfalva
Bér
Beregdaróc
Berekfürdő
Berettyóújfalu
Berkenye
Berzence
Besenyőtelek
Biatorbagy
Bicserd
Bicske
Biharkeresztes
Bikács
Bikal
Bodajk
Bodony
Bodrogolaszi
Bódvaszilas
Bogács
Bókaháza
Boldogasszonyfa
Boldogkőváralja
Bóly
Bonnya
Bonyhád
Borgáta
Borgétafürdő
Borsfa
Bozsok
Bózsva

Bő-Bükfürdő
Bödeháza
Bögöte
Bősárkány
Bőszénfa
Budakeszi
Budaörs
Budapest
Bugac
Buják
Buzsák
Bük
Bükfürdő
Bükkaranyos
Bükkszék
Bükkszenterzsébet
Bükkszentkereszt
Bükkszentmárton
Bükkzsérc
Cák
Cegléd
Celldömölk
Cered
Cigand
Csabdi
Csapod
Csemő
Csenger
Csepreg
Csepreg/Bük
Cserépfalu
Cserkeszőlő
Cserszegtomaj
Csertő
Csesznek
Csesztreg
Csibrák
Csókakő
Csokonyavisonta
Csongrád
Csopak
Csöde
Csurgónagymarton
Dabas
Darnozseli
Dávod
Debrecen
Debréte
Decs
Dédestapolcsány
Dég
Délegyháza
Demjén
Dévaványa
Devecser
Diósjenő
Diosviszlo
Dobogókő
Doboz
Dombori
Dombóvár
Dombóvár-Gunaras
Dombrád
Domonyvölgy
Domoszló
Dorog
Döbröce
Döbrönte
Dömös
Dömsöd
Dravapiski
Drégelypalank
Dubicsany
Dunabogdány
Dunaegyhaza
Dunaföldvár
Dunaharaszti
Dunakeszi
Dunakiliti
Dunapataj
Dunapataj-Szelid
Dunaszeg
Dunaszekcső
Dunaszentpal
Dunasziget
Dunaújváros
Dunavarsány
Dunavecse
Ebes
Ecséd
Edeleny
Eger
Eger-Szarvaskő
Egerbakta
Egerszalók
Egerszólát
Égerszög
Egervár
Egyek
Egyhazashetye
Egyhazaskozar
Egyházasrádóc
Emőd
Encs
Enying
Eplény
Érd
Erdőbénye
Erdősmárok
Erdősmecske
Erdőtarcsa
Erdőtelek
Érsekcsanád
Esztergályhorváti
Esztergom
Etyek
Fadd
Fadd-Dombori
Fajsz
Farkasfa
Farkaslyuk
Felcsút
Felsőörs
Felsőpáhok
Felsőszölnök
Felsőtárkány
Felsőtengelic
Fertőboz
Fertőd
Fertőd-Sarród
Fertőhomok
Fertőrákos
Fertőszéplak
Fony
Fonyód
Fonyód-Alsóbélatelep
Fonyód-Bélatelep
Fonyódliget
Forró
Fót
Fülesd
Fülöpszállás
Füzér
Füzérkomlós
Füzérradvány
Füzesgyarmat
Fűzvölgy
Gadány
Galambok
Galgahévíz
Galgamácsa
Galyatető
Ganna
Gánt
Gánt-Bányatelep
Garáb
Gárdony
Gávavencsellő
Gomba
Gordisa
Gosztola
Göd
Gödöllő
Gönc
Gönyű
Gulács
Gyál
Gyékényes
Gyenesdiás
Gyomaendrőd
Gyopárosfürdő
Gyömrő
Gyöngyös
Gyöngyöshalász
Gyöngyössolymos
Gyöngyöstarján
Győr
Győr-Ménfőcsanak
Győrszentiván
Győrújbarát
Gyula
Gyulakeszi
Hajdúböszörmény
Hajdúnánás
Hajdúszoboszló
Hajdúszovát
Halászi
Harka
Harkány
Háromhuta
Hárskút
Hatvan
Hédervár
Hegyesd
Hegyeshalom
Hegyhátszentjakab
Hegykő
Hegymagas
Hejce
Hencse
Hercegkút
Hernádszurdok
Hévíz
Hidegkut
Hidegség
Hímesháza
Hódmezővásárhely
Hollóháza
Hollókő
Homokmégy
Hortobágy
Hortobágy-Máta
Horvátzsidány
Hosszúhetény
Hosszúpereszteg
Hőgyész
Ibrány
Igal
Iharos
Inárcs
Irota
Isaszeg
Istenmezeje
Ivanc
Ják
Jakabszállás
Jánd
Jánoshalma
Jánossomorja
Járdánháza
Jásd
Jászapáti
Jászárokszállás
Jászberény
Jászkarajenő
Jászkisér
Jászszentandrás
Jászszentlászló
Jásztelek
Jósvafő
Kács
Kálmánháza
Kalocsa
Kapolcs
Kápolnásnyék
Kaposvár
Káptalanfüred
Káptalantóti
Kapuvár
Kárász
Karcag
Károlyfalva
Kaszó
Kazincbarcika
Kecskéd
Kecskemét
Kecskemét-Hetény
Kehidakustány
Kékcse
Kéked
Kékestető
Kemence
Kenyeri
Kerecsend
Kerekegyháza
Kerkafalva
Keszthely
Kesztölc
Kétegyháza
Kétpó
Kétvölgy
Királyszentistván
Kisbér
Kisfüzes
Kisgyőr
Kishuta
Kisköre
Kiskőrös
Kiskunhalas
Kiskunlacháza
Kiskunmajsa
Kiskutas
Kisrákos
Kistelek
Kistolmács
Kisvárda
Komárom
Komló
Komló-Sikonda
Kondorfa
Kópháza
Kóspallag
Kótaj
Kozárd
Kozármisleny
Kőkút
Körmend
Kőröshegy
Kőszárhegy
Kőszeg
Kőszeg-Ólmod
Kőszegdoroszló
Kőszegszerdahely
Kőtelek
Kővágóörs
Kővágószőlős
Kővágótőttős
Köveskál
Kunadacs
Kunbaracs
Kunfehértó
Kunhegyes
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Kunsziget
Kustánszeg
Lábatlan
Lábod
Lajosmizse
Lakitelek
Lánycsók
Látrány
Leányfalu
Lengyeltóti
Lenti
Lesencefalu
Létavértes
Letenye
Levél
Levelek
Libickozma
Ligetfalva
Lillafüred
Lipót
Liptód
Liter
Lókút
Lónya
Lovas
Lovaszi
Mád
Magyaregregy
Magyarhertelend
Magyarnándor
Magyarpolány
Magyarszombatfa
Makád
Mályi
Mályinka - Bükk Hegység
Mánfa
Marcali
Máriapócs
Mártély
Martfű
Martonyi
Mátészalka
Mátraballa
Mátraderecske
Mátrafüred
Mátraháza
Mátrakeresztes
Mátraszentimre
Mátraszentistván
Mátraszentlászl
Mátraszentlászló
Mátraterenye
Mecseknádasd
Mecsér
Mersevát
Mesterháza
Mezőhegyes
Mezőkövesd
Mezőszemere
Mezőzombor
Mihályháza
Mikófalva
Mikóháza
Misefa
Miskolc
Miskolc-Alsóhámor
Miskolc-Görömbö
Miskolc-Lillafüred
Miskolc-Tapolca
Mogyoród
Mogyoróska
Mohács
Monor
Mónosbél
Monoszló
Mór
Mórahalom
Mosdós
Mosonmagyaróvár
Mőcsény
Nádudvar
Nagyatád
Nagybajom
Nagybarca
Nagyberény
Nagybörzsöny
Nagycenk
Nagyesztergár
Nagykanizsa
Nagykovácsi
Nagykörű
Nagymaros
Nagynyárád
Nagyrábé
Nagyrada
Nagyrákos
Nagysáp
Nagyvázsony
Nagyvisnyó
Napkor
Nemesbük
Nemesded
Nemesgulács
Nemesnádudvar
Nemesvámos
Nemesvid
Nemesvita
Németbánya
Németkér
Nemti
Neszmély
Nikla
Nógrádkövesd
Nógrádmarcal
Nógrádsipek
Nógrádszakál
Noszlop
Noszvaj
Nova
Novaj
Nőtincs
Nyírábrány
Nyírbátor
Nyíregyháza
Nyúl
Óbánya
Óbudavár
Ocsa
Olaszliszka
Olmod
Oltarc
Ópusztaszer
Orfű
Orosháza
Ostoros
Oszkó
Ózd
Ozmánbük
Ozora
Őcsény
Öcsöd
Ököritófülpös
Öreglak
Őrimagyarósd
Őriszentpéter
Örkény
Örvényes
Öttevény
Öttömös
Pácin
Páka
Pákozd
Paks
Pálháza
Palkonya
Pálmonostora
Palotás
Paloznak
Pannonhalma
Pányok
Pápa
Pápakovácsi
Papos
Parád
Parádfürdő
Parádsasvár
Pásztó
Páty
Pátyod
Pécel
Pécs
Pécsely
Pécsvárad
Penészlek
Pénzesgyőr
Pér
Pere
Perkupa
Pétervására
Petneháza
Pilis
Pilisborosjenő
Piliscsaba
Pilismarót
Pilisszentkereszt
Pilisszentlaszlo
Pilisszentlélek
Pilisvörösvár
Pincehely
Piricse
Pirtó
Poganyszentpeter
Polgár
Polgardi
Pomáz
Poroszló
Porva-Szépalma
Pusztafalu
Pusztaradvány
Pusztavacs
Püspökhatvan
Püspökladány
Püspökmolnári
Püspökszentlászló
Püspökszilágy
Rábafüzes
Rábapaty
Ráckeve
Rajka
Rakamaz
Ráksi
Ráróspuszta
Rátka
Recsk
Rédics
Regéc
Regenye
Répáshuta
Répcelak
Rétság
Révfülöp
Romhány
Röjtökmuzsaj
Rönök
Röszke
Rudabanya
Rudabanyacska
Ruzsa
Ságvár
Sajóecseg
Sajógalgóc
Salgóbánya
Salgótarján
Sámsonháza
Sárazsadány
Sárbogárd
Sármellék
Sárospatak
Sárrétudvari
Sarród
Sarud
Sárvár
Sárvár-Rábapaty
Sátoraljaújhely

Sellye
Siklós
Sima
Simonfa
Simontornya
Siófok
Siófok-Sóstó
Siófok-Szabadifürdő
Siojut
Sirok
Sitke
Sokorópátka
Soltvadkert
Somlóvásárhely
Somogygeszti
Somogyszáló
Soponya
Sopron
Sopron-Ágfalva
Sormás
Sóstófürdő
Sóstógyógyfürdő
Súr
Sükösd
Sümeg
Sümegprága
Szabadszállás
Szajol
Szaknyér
Szalafő
Szálka
Szalkszentmárton
Szanticska
Szántód
Szarvas
Szarvaskő
Szatmárcseke
Szatta
Szécsény
Szeged
Szeghalom
Szegvár
Székesfehérvár
Szekszárd
Szeleste
Szenna
Szentantalfa
Szentbalázs
Szentbékkálla
Szentendre
Szentes
Szentgotthárd
Szentgyörgyvölgy
Szentpéterfa
Széphalom
Szigetmonostor
Szigetszentmárton
Szigetszentmiklós
Szigetvár
Szigliget
Sziksósfürdő
Szilvásvárad
Szin
Szirák
Szob
Szokolya
Szolnok
Szombathely
Szögliget
Szuha
Tab
Tabajd
Táborfalva
Tákos
Taksony
Taliándörögd
Tállya
Tamási
Tápiógyörgye
Tápiószele
Tápiószentmárton
Táplánszentkere
Tapolca
Tapolca-Diszel
Tarcal
Tard
Tarján
Tarnaszentmária
Tarpa
Táska
Tass
Tát
Tata
Tatárszentgyörgy
Téglás
Telkibánya
Tényő
Teresztenye
Tésenfa
Tét
Tihany
Tiszabábolna
Tiszabecs
Tiszacsege
Tiszadob
Tiszafüred
Tiszafüred-Örvényes
Tiszaigar
Tiszakécske
Tiszalök
Tiszanána
Tiszaörs
Tiszaörvény
Tiszaroff
Tiszaug
Tiszaújváros
Tiszavasvári
Tivadar
Tóalmás
Tokaj
Tokorcs
Tolcsva
Tolna
Tormás
Tornakápolna
Tornaszentandrás
Tornyiszentmiklós
Tótkomlós
Tótújfalu
Tótvázsony
Töltéstava
Törökbálint
Törökkoppány
Törökszentmiklós
Törtel
Töttös
Tunyogmatolcs
Túristvándi
Túrkeve
Túrony
Tuzser
Újpetre
Uppony
Uzsa
Vác
Vácszentlászló
Vág
Vágáshuta
Vajta
Vámosoroszi
Váralja
Váraszó
Varbó
Varbóc
Várgesztes
Várong
Városlőd
Várvölgy
Vásárosnamény
Vasszécseny
Vasszentmihály
Vászoly
Vecsés
Vékény
Velem
Velence
Vének
Verőce
Verpelét
Verseg
Vértessomló
Vértesszőlős
Veszprém
Villány
Villánykövesd
Vilyvitány
Visegrád
Vonyarcvashegy
Záhony
Zalaapáti
Zalabaksa
Zalaber
Zalacsány
Zalaegerszeg
Zalahalap
Zalaistvand
Zalakaros
Zalakomar
Zalalövő
Zalaszanto
Zalaszentgrót
Zalaszentlászló
Zalaszentmihaly
Zalaszombatfa
Zamárdi
Zamárdi-felső
Zánka
Zebegény
Zirc
Zirc-Akli
Zirc-Kardosrét
Zomba
Zsábmék
Zsana
Zsédeny
Zselickisfalud
Zsira
Zsombó
MÁV menetrend
Az ELVIRA segítségével könnyedén megtervezheti vasúti utazását!    Kattintson ide!

Volán menetrend
Országos autóbusz menetrend ajánlott útvonalakkal.
Kattintson ide!

  Főoldal Hírlevél, hírek Könyvjelzőkhöz Kezdőlapom Link küldése Kapcsolat Médiaajánlat  
 

Ingyenes regisztráció (szálláshelyek részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:

Gyors megkeresés (szállás keresők részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:
 
OnlineLap.COM www.onlinelap.com
Szálláshelyek, vendéglátás
Országos lap
Copyright ©2004- 2023. OnlineLap Média Összes oldalletöltés (2006. május 23. óta): 130420698