Szálláshelyek, wellness, vendéglátás, szállás-utazás, belföldi turizmus, üdülési csekk, szállásfoglalás, útikalauz
Magyar Magyar
 
OnlineLap lapcsalád
MI KERESÜNK ÖNNEK SZÁLLÁST!
0-24-ig
Online kérés
A szolgáltatás díja:
2.000 Ft/keresés
Felhasználónév:
Jelszó:


Észak-Magyarország / Heves megye

Szilvásvárad

Szilvásvárad

Szilvásvárad Heves megye északi csücskében, a Bükk oldalán, Egertől 30 km-re, Budapesttől 160 km-re található. Megközelítése: közúton az M3-as autópályán, majd Füzesabony, Maklár vagy Kerecsend, Eger városán keresztűl, vasúton Budapest – Füzesabony – Eger – Szilvásvárad vonalon érhető el. Szilvásvárad ősidők óta lakott terület, amelyet az istállóskői barlang paleolit kori leletei, a késői bronzkor, “Török-sánc” néven emlegetett földvára, vagy a szkíta és kelta leletek bizonyítanak. Írásos adatok már 1300 körül megemlítik Wáradot, de Éleskővár ettől jóval korábban épült. Történelmi források szerint Nagy Lajos királyunk is szívesen tartózkodott itt. A lakosság megélhetésének fő forrását mindig az erdő jelentette, később a hamuzsírfőzés, a vasércfeldolgozás, a cserépgyártás adott még munkalehetőséget az itt élő embereknek. Ma az idegenforgalom a legjelentősebb foglalkozási ágazat. Az idelátogatók szabadon élvezhetik a csodás környezetet, a friss, tiszta levegőt, a nyugalmat, az erdők csendjét, a patakok zúgását. A Bükki Nemzeti Park területén gyalogos sétával, kerékpárral vagy kisvasúttal járható végig a Szalajka-völgy, megtekinthetők a pisztrángos tavak, az egyedülálló szépségű, természetes tufaképződményen lezúduló Fátyol-vízesés, a szabadtéri erdei múzeum, az erdészeti múzeum, a vadaspark. Kijelölt turistautak vezetik el a természetbarátokat az “őserdőhöz”, a kilátókövekhez, barlangokhoz. Szilvásvárad ad otthont a világhírű Lipicai Ménesnek. A törzsménistálló, a múzeum, a legelő ménes megtekintése felejthetetlen élményt nyújt. Itt látható Európa legnagyobb méretű református körtemploma. A szilvásváradi “Orbán-ház” kiállítása a Bükk-hegység keletkezését, növény- és állatvilágát mutatja be. Hangulatos éttermek, szállodák, panziók, vendégházak, magánszálláshelyek, fizetővendég-szobák várják Önt Szilvásváradon. Aki minden látnivalót szeretne megnézni, szeretne lovagolni, kocsikázni, kerékpártúrákon, gyalogtúrákon részt venni, töltsön el néhány napot Szilvásváradon.

Szilvásvárad:
Szilvásvárad a Bükk hegység északnyugati szélén, 340 – 370 méterrel a tenger szintje felett helyezkedik el. A település környékén az ember megjelenésének legrégebbi nyoma több mint 200.000 éves. A Szalajka-völgyben nyíló Istállóskői-barlangban 44.000 évvel ezelőttiek a legrégebbi leletek. A barlang világkülönlegességgel is rendelkezik: eddigi ismereteink szerint a világon először itt használták az íjat és a hasított alapú csont lándzsahegyeket, de itt került elő a világ legrégebbi fuvolája is. Az újkőkorban már a jelenlegi falu helyén is létesült egy település i.e. 5.500 körül. Ugyanitt, de még nagyobb területet vettek birtokba a bronzkori emberek, akik a község feletti magaslaton jelentős sáncvárat is építettek. Utánuk a sok újítást hozó kelták települtek meg, majd a szkíták temetője jelzi átvonulásukat. A község nevének első említése az 1322-ben kelt adománylevélben Warad formában látható, már jelentős településként. Nevét az akkor már álló Éleskő-várról kaphatta, ami 70 éven keresztül a Miskolc család központja volt. A vár utolsó említése 1389-ben történt, de ekkor már állhatott a községünk határában álló másik vár, a Gerenna-vár, melynek építését Nagy Lajos király idejére teszik. A várak elenyészése után a község neve Szilvás lett, amit csak 1906-ban, királyi rendeletre változtattak Szilvásváradra. 1438-ban Albert király a Pálóczyaknak adományozta a falut, amit ekkor Zylwasvarad, majd később Sylvas Varad formában jegyeztek. Mohács után a falu Perényi-, Kátay-, Bárius- és Szepessy-birtok volt, majd 1666-tól a fele, 1699-től pedig az egész falu a Keglevichek kezébe került, több mint 170 évre. A 18.-19. században indul meg a bükki nyersanyagra épülő iparosodás. 1870-ben Erdődi-birtok lesz a falu, aki felépíti a kastély elődjét. Később a cseh iparmágnás Wessely kezébe kerül a környék. Ekkor épül ki a környék vasúthálózata és az erdei kisvasút is. 1913-tól a Pallavicini család birtokolja, a ll. Világháborút követő államosításig. A Szalajka-völgy bár magántulajdonként, de ekkor kezdte a pihenést szolgálni. A község látnivalói az 1840 körül Povolni Ferenc irányításával, klasszicista stílusban épült kerektemplom, a Pallaviciniek idejében átalakított kastély, ma szálloda, a törzsmén istálló a lipicai lovak történetét bemutató múzeummal, a lótemető, az Orbán-ház, a Bükki Nemzeti Park természeti képét bemutató kiállítással és a ménesgazdaság istállói. Növénytani különlegességeink a régi mosóház - ma családi vendégház – mellett lévő szomorú bükk, a mocsári ciprus és az öreg mogyorófasor.

Középkori börtönmúzeum panoptikum:
A kiállítás a Történelmi Panoptikum Bt. Bp. szervezésében, elsősorban a középkori Felvidék, Kassa, Debrecen, Eger írásos és tárgyi emlékeinek felhasználásával, múzeumok, szobrászok, jelmeztervezők közreműködésével létesült. A korszak büntetésvégrehajtási gyakorlatának bemutatásával - mely a gazdag tárgyi anyag mellett látványos, panoptikumszerű jelenetekkel történik – a történelmünk iránti érdeklődés felkeltését is célozza. A múzeum a centrumban, a buszparkoló melletti önálló épületben található.

Szilvásváradi Erdészeti Múzeum:
A festői szépségű Szalajka-völgyben található az 1970 – 1974 között, az országban elsőként elkészült Erdészeti és Erdei Múzeum. A skanzen területén megtalálhatóak a fatermelők, mész- és szénégetők, fogatosok és zsindelykészítők különböző típusú lakókunyhói, a mészégetéshez épített mészkemence, a faanyag szállítását szemléltető füles szánkó, a jármas szekérelő, a facsúszda, valamint számos erdészeti munkát segítő eszköz. A szabadterületű bemutatórészt egészíti ki az EGERERDŐ Rt. “Király-féle házban” elhelyezett szakmai gyűjteménye. A múzeum célja, hogy a fellelhető írott és tárgyi emlékeket közkinccsé tegyük az utódok számára is. A látogató megismerkedhet itt korabeli térképekkel, üzemtervekkel, műszerekkel, tankönyvekkel, vadászfegyverekkel, trófeákkal.

Séta a Szalajka-völgyben:
Szilvásvárad környékének legkedveltebb kirándulóhelye a Szalajka-völgy. Legtöbben az 1908-ban épült erdei vasúttal teszik meg a felfelé vezető utat. A vonat végállomásától 20 perc sétával elérhetjük az istállós-kői barlangot, miközben érintjük a Szalajka-forrást. Vize a fennsíkról érkezik, egy eddig még ismeretlen barlangrendszeren keresztül. Az üres egytermes barlangnak hangulata van. Ismerni kell a történetét ahhoz, hogy rá tudjon hangolódni az ember. Érdemes utánaolvasni, vagy szakavatott túravezetőt fogadni. A barlang felett továbbmenve komoly gyalogtúrákat tehetünk a Bükk-fennsíkon. Lefelé jövet újból elérjük a kisvasút végállomását, a Gloriett-tisztást. Nevét a Pallaviciniek által felállított fedett pihenőről, a gloriettről kapta. Azelőtt pedig itt volt a néhány házból álló Szalajka falucska.
A tisztás alsó pereménél láthatjuk a völgy legnevezetesebb természeti képződményét, a mésztufagátak sorából álló Fátyol-vízesést. Tovább sétálva, a Horotna-völgy torkolatában helyezték el Magyarország első Szabadtéri Erdészeti Múzeumát. Itt a régi erdei mesterségekből és az erdőhöz kapcsolódó kézművesiparokról kapunk áttekintést a látványos rekonstrukciós bemutatótéren. Kissé lejjebb a Szikla-forrás különleges látványában gyönyörködhetünk, majd a pisztrángos tavak sora következik. Elhagyjuk a Villa Negra vendégházat, a pisztrángnevelő telepet, és megérkezünk a régi bányakapitányság épületéhez. Az épület később erdészház lett, jelenleg pedig múzeumként működik. Az erdészeti tevékenységekről láthatunk bemutatót, és régi dokumentumokat, térképeket nézhetünk meg itt. Továbbsétálva egy kis vadasparkban szemügyre vehetünk a környék nagyvadjaiból néhányat. A Tótfalusi-völgy torkolatában egy büfé várja a felüdülni vágyókat, a faluba visszaérkezve pedig válogathatunk a jobbnál jobb éttermek között.

Erdei Kisvasút:
Szilvásvárad és környéke tájképi szépsége, számos látnivalója egyre inkább ismertté és keresetté vált a látogatók előtt. A település elkerülhetetlen látnivalója az erdei vasút. 1908-ban adták át a forgalomnak a gőzüzemű erdei vasutat, amely annakidején nélkülözhetelen volt a faanyag és mészkőszállításban. Ma már, a turizmus fellendülésével a személyforgalom lett a meghatározó. 1999. év októberében került újra forgalomba egy felújított gőzmozdony, a korabeli vasúti szalonkocsival együtt. Az erdei vasút megállóitól könnyen elérhető az Erdészeti és Erdei Múzeum, a Fátyol-vízesés, az istállóskői ősemberbarlang.

Gőzvontatású nosztalgiavonat
A nyári időszakban az időjárás és az utasszám függvényében napi négy alkalommal, kizárólag hétvégeken menetrend szerint közlekedik a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút büszkesége, a 394,057 pályaszámú, fatüzelésű Szilvi gőzmozdony vontatta nosztalgiavonat Szalajka Fatelep és a Fátyolvízesés állomások között. (Különvonat ettől függetlenül bármikor rendelhető.) A vonaton való utazás ára diákok számára 800 forint, felnőttek számára 1000 forint, a nosztalgia pótjegy ára 600 forint. A Szalajka-völgyben fekvő 5 km-es vonal az ország egyik legszebb, vizekben igen gazdag sűrű erdős vidékén vezet keresztül, és megannyi természeti látnivalóhoz juttatja közelebb az utast.Települések
Abádszalók
Abaliget
Abasár
Abaujszanto
Abaujvar
Abda
Abony
Ábrahámhegy
Adacs
Agárd
Aggtelek
Ajka
Akasztó
Almamellék
Alsómocsolád
Alsónána
Alsóörs
Alsópáhok
Alsóregmec
Apagy
Apaj
Apátistvánfalva
Apátvarasd
Apostag
Arka
Arlo
Ásotthalom
Asvanyraro
Aszófő
Bábolna
Bácsalmás
Bácsbokod
Badacsony
Badacsonylábdihegy
Badacsonyörs
Badacsonytomaj
Badacsonytördemic
Bag
Baja
Bajánsenye
Bajna
Bakonybél
Bakonyjákó
Bakonykoppány
Bakonynána
Bakonyszentkirály
Bakonyszentlászló
Bakonyszücs
Baks
Baktalórántháza
Balassagyarmat
Balaton
Balatonakali
Balatonakarattya
Balatonalmádi
Balatonalmádi-Káptalanfüred
Balatonberény
Balatonboglár
Balatonfenyves
Balatonföldvár
Balatonfüred
Balatonfűzfő
Balatongyörök
Balatonkenese
Balatonkeresztú
Balatonkeresztúr
Balatonlelle
Balatonmagyaród
Balatonmáriafürdő
Balatonrendes
Balatonszárszó
Balatonszemes
Balatonszepezd
Balatonszéplak
Balatonudvari
Balatonvilágos
Ballószög
Balmazújváros
Bánk
Bánya
Baracska
Báránd
Barcs
Bárdudvarnok
Baskó
Báta
Bátaapáti
Bátonyterenye
Bátorliget
Battonya
Bázakerettye
Békés
Békéscsaba
Békésszentandrás
Bekölce
Bélapátfalva
Bér
Beregdaróc
Berekfürdő
Berettyóújfalu
Berkenye
Berzence
Besenyőtelek
Biatorbagy
Bicserd
Bicske
Biharkeresztes
Bikács
Bikal
Bodajk
Bodony
Bodrogolaszi
Bódvaszilas
Bogács
Bókaháza
Boldogasszonyfa
Boldogkőváralja
Bóly
Bonnya
Bonyhád
Borgáta
Borgétafürdő
Borsfa
Bozsok
Bózsva

Bő-Bükfürdő
Bödeháza
Bögöte
Bősárkány
Bőszénfa
Budakeszi
Budaörs
Budapest
Bugac
Buják
Buzsák
Bük
Bükfürdő
Bükkaranyos
Bükkszék
Bükkszenterzsébet
Bükkszentkereszt
Bükkszentmárton
Bükkzsérc
Cák
Cegléd
Celldömölk
Cered
Cigand
Csabdi
Csapod
Csemő
Csenger
Csepreg
Csepreg/Bük
Cserépfalu
Cserkeszőlő
Cserszegtomaj
Csertő
Csesznek
Csesztreg
Csibrák
Csókakő
Csokonyavisonta
Csongrád
Csopak
Csöde
Csurgónagymarton
Dabas
Darnozseli
Dávod
Debrecen
Debréte
Decs
Dédestapolcsány
Dég
Délegyháza
Demjén
Dévaványa
Devecser
Diósjenő
Diosviszlo
Dobogókő
Doboz
Dombori
Dombóvár
Dombóvár-Gunaras
Dombrád
Domonyvölgy
Domoszló
Dorog
Döbröce
Döbrönte
Dömös
Dömsöd
Dravapiski
Drégelypalank
Dubicsany
Dunabogdány
Dunaegyhaza
Dunaföldvár
Dunaharaszti
Dunakeszi
Dunakiliti
Dunapataj
Dunapataj-Szelid
Dunaszeg
Dunaszekcső
Dunaszentpal
Dunasziget
Dunaújváros
Dunavarsány
Dunavecse
Ebes
Ecséd
Edeleny
Eger
Eger-Szarvaskő
Egerbakta
Egerszalók
Egerszólát
Égerszög
Egervár
Egyek
Egyhazashetye
Egyhazaskozar
Egyházasrádóc
Emőd
Encs
Enying
Eplény
Érd
Erdőbénye
Erdősmárok
Erdősmecske
Erdőtarcsa
Erdőtelek
Érsekcsanád
Esztergályhorváti
Esztergom
Etyek
Fadd
Fadd-Dombori
Fajsz
Farkasfa
Farkaslyuk
Felcsút
Felsőörs
Felsőpáhok
Felsőszölnök
Felsőtárkány
Felsőtengelic
Fertőboz
Fertőd
Fertőd-Sarród
Fertőhomok
Fertőrákos
Fertőszéplak
Fony
Fonyód
Fonyód-Alsóbélatelep
Fonyód-Bélatelep
Fonyódliget
Forró
Fót
Fülesd
Fülöpszállás
Füzér
Füzérkomlós
Füzérradvány
Füzesgyarmat
Fűzvölgy
Gadány
Galambok
Galgahévíz
Galgamácsa
Galyatető
Ganna
Gánt
Gánt-Bányatelep
Garáb
Gárdony
Gávavencsellő
Gomba
Gordisa
Gosztola
Göd
Gödöllő
Gönc
Gönyű
Gulács
Gyál
Gyékényes
Gyenesdiás
Gyomaendrőd
Gyopárosfürdő
Gyömrő
Gyöngyös
Gyöngyöshalász
Gyöngyössolymos
Gyöngyöstarján
Győr
Győr-Ménfőcsanak
Győrszentiván
Győrújbarát
Gyula
Gyulakeszi
Hajdúböszörmény
Hajdúnánás
Hajdúszoboszló
Hajdúszovát
Halászi
Harka
Harkány
Háromhuta
Hárskút
Hatvan
Hédervár
Hegyesd
Hegyeshalom
Hegyhátszentjakab
Hegykő
Hegymagas
Hejce
Hencse
Hercegkút
Hernádszurdok
Hévíz
Hidegkut
Hidegség
Hímesháza
Hódmezővásárhely
Hollóháza
Hollókő
Homokmégy
Hortobágy
Hortobágy-Máta
Horvátzsidány
Hosszúhetény
Hosszúpereszteg
Hőgyész
Ibrány
Igal
Iharos
Inárcs
Irota
Isaszeg
Istenmezeje
Ivanc
Ják
Jakabszállás
Jánd
Jánoshalma
Jánossomorja
Járdánháza
Jásd
Jászapáti
Jászárokszállás
Jászberény
Jászkarajenő
Jászkisér
Jászszentandrás
Jászszentlászló
Jásztelek
Jósvafő
Kács
Kálmánháza
Kalocsa
Kapolcs
Kápolnásnyék
Kaposvár
Káptalanfüred
Káptalantóti
Kapuvár
Kárász
Karcag
Károlyfalva
Kaszó
Kazincbarcika
Kecskéd
Kecskemét
Kecskemét-Hetény
Kehidakustány
Kékcse
Kéked
Kékestető
Kemence
Kenyeri
Kerecsend
Kerekegyháza
Kerkafalva
Keszthely
Kesztölc
Kétegyháza
Kétpó
Kétvölgy
Királyszentistván
Kisbér
Kisfüzes
Kisgyőr
Kishuta
Kisköre
Kiskőrös
Kiskunhalas
Kiskunlacháza
Kiskunmajsa
Kiskutas
Kisrákos
Kistelek
Kistolmács
Kisvárda
Komárom
Komló
Komló-Sikonda
Kondorfa
Kópháza
Kóspallag
Kótaj
Kozárd
Kozármisleny
Kőkút
Körmend
Kőröshegy
Kőszárhegy
Kőszeg
Kőszeg-Ólmod
Kőszegdoroszló
Kőszegszerdahely
Kőtelek
Kővágóörs
Kővágószőlős
Kővágótőttős
Köveskál
Kunadacs
Kunbaracs
Kunfehértó
Kunhegyes
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Kunsziget
Kustánszeg
Lábatlan
Lábod
Lajosmizse
Lakitelek
Lánycsók
Látrány
Leányfalu
Lengyeltóti
Lenti
Lesencefalu
Létavértes
Letenye
Levél
Levelek
Libickozma
Ligetfalva
Lillafüred
Lipót
Liptód
Liter
Lókút
Lónya
Lovas
Lovaszi
Mád
Magyaregregy
Magyarhertelend
Magyarnándor
Magyarpolány
Magyarszombatfa
Makád
Mályi
Mályinka - Bükk Hegység
Mánfa
Marcali
Máriapócs
Mártély
Martfű
Martonyi
Mátészalka
Mátraballa
Mátraderecske
Mátrafüred
Mátraháza
Mátrakeresztes
Mátraszentimre
Mátraszentistván
Mátraszentlászl
Mátraszentlászló
Mátraterenye
Mecseknádasd
Mecsér
Mersevát
Mesterháza
Mezőhegyes
Mezőkövesd
Mezőszemere
Mezőzombor
Mihályháza
Mikófalva
Mikóháza
Misefa
Miskolc
Miskolc-Alsóhámor
Miskolc-Görömbö
Miskolc-Lillafüred
Miskolc-Tapolca
Mogyoród
Mogyoróska
Mohács
Monor
Mónosbél
Monoszló
Mór
Mórahalom
Mosdós
Mosonmagyaróvár
Mőcsény
Nádudvar
Nagyatád
Nagybajom
Nagybarca
Nagyberény
Nagybörzsöny
Nagycenk
Nagyesztergár
Nagykanizsa
Nagykovácsi
Nagykörű
Nagymaros
Nagynyárád
Nagyrábé
Nagyrada
Nagyrákos
Nagysáp
Nagyvázsony
Nagyvisnyó
Napkor
Nemesbük
Nemesded
Nemesgulács
Nemesnádudvar
Nemesvámos
Nemesvid
Nemesvita
Németbánya
Németkér
Nemti
Neszmély
Nikla
Nógrádkövesd
Nógrádmarcal
Nógrádsipek
Nógrádszakál
Noszlop
Noszvaj
Nova
Novaj
Nőtincs
Nyírábrány
Nyírbátor
Nyíregyháza
Nyúl
Óbánya
Óbudavár
Ocsa
Olaszliszka
Olmod
Oltarc
Ópusztaszer
Orfű
Orosháza
Ostoros
Oszkó
Ózd
Ozmánbük
Ozora
Őcsény
Öcsöd
Ököritófülpös
Öreglak
Őrimagyarósd
Őriszentpéter
Örkény
Örvényes
Öttevény
Öttömös
Pácin
Páka
Pákozd
Paks
Pálháza
Palkonya
Pálmonostora
Palotás
Paloznak
Pannonhalma
Pányok
Pápa
Pápakovácsi
Papos
Parád
Parádfürdő
Parádsasvár
Pásztó
Páty
Pátyod
Pécel
Pécs
Pécsely
Pécsvárad
Penészlek
Pénzesgyőr
Pér
Pere
Perkupa
Pétervására
Petneháza
Pilis
Pilisborosjenő
Piliscsaba
Pilismarót
Pilisszentkereszt
Pilisszentlaszlo
Pilisszentlélek
Pilisvörösvár
Pincehely
Piricse
Pirtó
Poganyszentpeter
Polgár
Polgardi
Pomáz
Poroszló
Porva-Szépalma
Pusztafalu
Pusztaradvány
Pusztavacs
Püspökhatvan
Püspökladány
Püspökmolnári
Püspökszentlászló
Püspökszilágy
Rábafüzes
Rábapaty
Ráckeve
Rajka
Rakamaz
Ráksi
Ráróspuszta
Rátka
Recsk
Rédics
Regéc
Regenye
Répáshuta
Répcelak
Rétság
Révfülöp
Romhány
Röjtökmuzsaj
Rönök
Röszke
Rudabanya
Rudabanyacska
Ruzsa
Ságvár
Sajóecseg
Sajógalgóc
Salgóbánya
Salgótarján
Sámsonháza
Sárazsadány
Sárbogárd
Sármellék
Sárospatak
Sárrétudvari
Sarród
Sarud
Sárvár
Sárvár-Rábapaty
Sátoraljaújhely

Sellye
Siklós
Sima
Simonfa
Simontornya
Siófok
Siófok-Sóstó
Siófok-Szabadifürdő
Siojut
Sirok
Sitke
Sokorópátka
Soltvadkert
Somlóvásárhely
Somogygeszti
Somogyszáló
Soponya
Sopron
Sopron-Ágfalva
Sormás
Sóstófürdő
Sóstógyógyfürdő
Súr
Sükösd
Sümeg
Sümegprága
Szabadszállás
Szajol
Szaknyér
Szalafő
Szálka
Szalkszentmárton
Szanticska
Szántód
Szarvas
Szarvaskő
Szatmárcseke
Szatta
Szécsény
Szeged
Szeghalom
Szegvár
Székesfehérvár
Szekszárd
Szeleste
Szenna
Szentantalfa
Szentbalázs
Szentbékkálla
Szentendre
Szentes
Szentgotthárd
Szentgyörgyvölgy
Szentpéterfa
Széphalom
Szigetmonostor
Szigetszentmárton
Szigetszentmiklós
Szigetvár
Szigliget
Sziksósfürdő
Szilvásvárad
Szin
Szirák
Szob
Szokolya
Szolnok
Szombathely
Szögliget
Szuha
Tab
Tabajd
Táborfalva
Tákos
Taksony
Taliándörögd
Tállya
Tamási
Tápiógyörgye
Tápiószele
Tápiószentmárton
Táplánszentkere
Tapolca
Tapolca-Diszel
Tarcal
Tard
Tarján
Tarnaszentmária
Tarpa
Táska
Tass
Tát
Tata
Tatárszentgyörgy
Téglás
Telkibánya
Tényő
Teresztenye
Tésenfa
Tét
Tihany
Tiszabábolna
Tiszabecs
Tiszacsege
Tiszadob
Tiszafüred
Tiszafüred-Örvényes
Tiszaigar
Tiszakécske
Tiszalök
Tiszanána
Tiszaörs
Tiszaörvény
Tiszaroff
Tiszaug
Tiszaújváros
Tiszavasvári
Tivadar
Tóalmás
Tokaj
Tokorcs
Tolcsva
Tolna
Tormás
Tornakápolna
Tornaszentandrás
Tornyiszentmiklós
Tótkomlós
Tótújfalu
Tótvázsony
Töltéstava
Törökbálint
Törökkoppány
Törökszentmiklós
Törtel
Töttös
Tunyogmatolcs
Túristvándi
Túrkeve
Túrony
Tuzser
Újpetre
Uppony
Uzsa
Vác
Vácszentlászló
Vág
Vágáshuta
Vajta
Vámosoroszi
Váralja
Váraszó
Varbó
Varbóc
Várgesztes
Várong
Városlőd
Várvölgy
Vásárosnamény
Vasszécseny
Vasszentmihály
Vászoly
Vecsés
Vékény
Velem
Velence
Vének
Verőce
Verpelét
Verseg
Vértessomló
Vértesszőlős
Veszprém
Villány
Villánykövesd
Vilyvitány
Visegrád
Vonyarcvashegy
Záhony
Zalaapáti
Zalabaksa
Zalaber
Zalacsány
Zalaegerszeg
Zalahalap
Zalaistvand
Zalakaros
Zalakomar
Zalalövő
Zalaszanto
Zalaszentgrót
Zalaszentlászló
Zalaszentmihaly
Zalaszombatfa
Zamárdi
Zamárdi-felső
Zánka
Zebegény
Zirc
Zirc-Akli
Zirc-Kardosrét
Zomba
Zsábmék
Zsana
Zsédeny
Zselickisfalud
Zsira
Zsombó
MÁV menetrend
Az ELVIRA segítségével könnyedén megtervezheti vasúti utazását!    Kattintson ide!

Volán menetrend
Országos autóbusz menetrend ajánlott útvonalakkal.
Kattintson ide!

  Főoldal Hírlevél, hírek Könyvjelzőkhöz Kezdőlapom Link küldése Kapcsolat Médiaajánlat  
 

Ingyenes regisztráció (szálláshelyek részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:

Gyors megkeresés (szállás keresők részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:
 
OnlineLap.COM www.onlinelap.com
Szálláshelyek, vendéglátás
Országos lap
Copyright ©2004- 2023. OnlineLap Média Összes oldalletöltés (2006. május 23. óta): 130420538