Szálláshelyek, wellness, vendéglátás, szállás-utazás, belföldi turizmus, üdülési csekk, szállásfoglalás, útikalauz
Magyar Magyar
 
OnlineLap lapcsalád
MI KERESÜNK ÖNNEK SZÁLLÁST!
0-24-ig
Online kérés
A szolgáltatás díja:
2.000 Ft/keresés
Felhasználónév:
Jelszó:


Nyugat-Dunántúl / Vas megye

Szombathely

Szombathely

Krisztus születése után 50 körül Pannónia kelta lakossága már megbékélt a római hódítókkal. Ekkor Claudius császár elrendelte, hogy a Duna-vidéki tartományok határait véglegesen állapítsák meg, a közigazgatást rendezzék, az Apolló istenről elnevezett XV. Legio katonáit szereljék le és juttassák őket földhöz. A letelepedésre megfelelő, és földművelésre alkalmas földet az Alpok és a Rába folyó között találták számukra. Várost alapíttatott a császár és a települést az ott folyó pataktól Savariának nevezték el. A római város hamar virágzásnak indult és Pannónia tartomány polgári központjává vált. A vidék jelentőségét növelte, hogy már az i.e. első évezred kezdetétől itt haladt át az ismeretlen északot a mediterrán világgal összekötő kereskedelmi útvonal, az úgynevezett Borostyánkő út.

860 körül a város a salzburgi érsek fennhatósága alatt állt, majd a 11. század folyamán a győri püspökség birtokába került. 1578-ban a törökök támadásai elől a vasvári káptalant és a levéltárat a városba telepítették, így vált Szombathely a megye székhelyévé. A város központjában a mai Fő téren tartott szombati helyi vásároknak köszönheti Szombathely mai nevét.

Szily János püspöksége idején (1735-1799) Szombathely jelentős barokk terekkel, épületekkel gazdagodott. A püspök építtette a Székesegyházat, a Püspöki Palotát, ekkor épült a mai Megyeháza, és más épületek is, melyek Magyarország legegységesebb barokk terét övezik. Éhen Gyula polgármestersége alatt Szombathely modern várossá fejlődött, nagyszabású villamosítás indult meg, elkészültek a csatornák, vasútvonalak, utak és házak épültek. A Szombathelyen sétáló vendég joggal érezheti, hogy két évezred mai örököse. Hiszen barangolása során a római kori Isis szentély és a Romkert több évezredes hangulatot árasztó világából a barokk Berzsenyi téren át a klasszicista, rendhagyó alakú Fő térig juthat.

A nézelődésben megfáradt vándor a számtalan gyönyörű park valamelyikében pihenhet meg egy kis időre, mielőtt újból belevetné magát az alpokaljai város nyüzsgő forgatagába. Szombathely nagy hangsúlyt fordít a parkok és zöldövezetek gondozására, virágosítására; zöld felületeinek nagysága 160 ha. Méltán aposztrofálják tehát Szombathelyt "Zöld város"-ként. Jelentős területűek történelmi parkjai (Brenner, Gayer, Szent István, Ezredévi, Pelikán parkok) és nevezetes fasorai, melyek nagymértékben hozzájárulnak a változatos, ugynakkor harmonikus városkép megteremtéséhez. A város építészeti emlékei mellett kiemelendők nagyrendezvényei is, melyek az egész év folyamán tartalmas, igényes elfoglaltságot nyújtanak.

  • Látnivalók, nevezetességek

Fő tér: A történelmi belváros szerkezetében máig őrzi középkori formáját. A Fő tér, korábban piactér adott helyet több évszázadon keresztül a szombathelyi heti és országos vásároknak. Innen is kapta a nevét a település: Szombathelyen szombaton tartották a heti vásárokat. A közkedvelt teret számos műemléképület ékesíti (pl. a híres színésznő Márkus Emília és az egykori igazságügy-miniszter Horváth Boldizsár lakóháza, de itt találhatjuk meg Joyce kedvenc regényhőse, Leopold Bloom szülőházát is). 2000-ben helyezték át a Fő térre az egykor a pestisjárvány emlékére állított neogótikus Szentháromság-szobrot, melyen a város nyitott kapukat ábrázoló címere látható. Érdemes betérni az OTP bankfiókjába is, ahol az üvegpadló alatt az egykori Savaria római korból származó maradványai tekinthetők meg.

Művészetek Háza Pincegaléria: Tematikus időszaki kiállítások kortárs képző-, ipar- és fotóművészetekből. Cím: Szombathely, Fő tér 10.

Eölbei-ház: 1796-ban Hefele Menyhért tervei alapján készült el a késő barokk, klasszicista vonásokat is tükröző épület. Előtte látható Szily János - az első szombathelyi püspök - ülőszobra.

Papi Szeminárium: A Templom téri barokk épületegyüttes 1780-ban elkészült darabja a Szeminárium, mely 1790-ben kezdte meg működését. Előtte itt működött a város első nyomdája, ahol Mikes Kelemen leveleit első ízben nyomtatták ki Magyarországon. Az épület emeletén található az Egyházmegyei Könyvtár. A díszes termekben ma 70 ezer kötetet őriznek. A gyűjtemény kiemelkedő darabjai a középkori kódexek és különleges ősnyomtatványok.

Szombathelyi Püspöki Levéltár: Szombathely, Berzsenyi D. tér 3.

Székesegyház: Szily János püspök építtette a lebontott vártemplom és várpalota helyén, római maradványokon Magyarország harmadik legnagyobb templomát, amely Hefele Menyhért fő műve. Alaprajza latin kereszt alakú, megnyújtott szentélyrésszel, rövid kereszthajószárnyakkal. Itt ismételte meg Kunc Adolf és Eötvös Lóránd a Föld forgását bizonyító ingakisérletet. A második világháborúban a várost ért bombatámadás során a Székesegyház súlyosan megsérült, a csodálatos mennyezeti freskóknak és oltárképeknek csak csekély hányadát sikerült megmenteni. A Székesegyház szakaszos restaurálása napjainkban is tart.

Járdányi Paulovics István Romkert: Savaria maradványainak legnagyobb egybefüggő részletét a Romkert tárja a látogatók elé. A Romkertben végzett ásatások során 1-4. századi és középkori épületmaradványok kerültek a felszínre: császári palota, közfürdő, vámház, Mercurius-szentély, továbbá műhelyek, fazekaskemencék, római útmaradványok, mozaikfelületek és vár. Legértékesebb része a palotakomplexum. Hatalmas csarnokát egykor mozaikpadló takarta, mely mai töredékes állapotban is Pannónia legnagyobb összefüggő mozaik felülete. A 2001-ben megnyílt új állandó kiállítás az egykori fazekasnegyedből és Savaria territóriumán előkerült fontosabb leleteket mutatja be. Cím: Szombathely, Mindszenty J. tér 1.

Püspöki Palota: Szombathely legszebb késő barokk palotája a 18. század végén épült Hefele Menyhért tervei alapján, az egykori középkori vártemplom közelében. A földszinti boltozott kocsibejáróból díszes lépcsőház vezet a palota legszebb termébe, melynek belső terét Anton Maulbertsch falképei és mennyezetfreskói díszítik. 1991-ben II. János Pál pápa a palota erkélyéről mondott áldást a hívőkre. A Püspöki Palota általában nem látogatható.

Sala Terrena: A Püspöki Palota földszíntjén látogatható a Sala Terrena, hazánk első múzeuma, ahol az egykori középkori várban, majd Szily János püspök által gyűjtött római korból származó feliratos kövek láthatók; a köveket valaha Mátyás király is megcsodálta. A terem falait Dorff-maister Savaria antik emlékeit egörökítő freskói díszítik. Cím: Szombathely, Mindszenti J. tér 1.

Megyei Művelődési Központ Médium Galéria: A galéria csak időszaki kiállításokat mutat be a kortás képző-, és iparművészet, fotóművészet, népi kézművesség témáiban. Cím: Szombathely, Ady tér 5.

Smidt Múzeum: A ház a középkori vár délkeleti bástyájára épült. Ezekre támaszkodnak a pince, illetve az alagsor boltívei. A múzeum alapítója Dr. Smidt Lajos korházigazgató főorvos volt, aki magángyűjteményét Szombathelynek és a megyének ajándékozta 1968-ban. Állandó kiállítás: Vas megyei régészeti leletek; Hadtörténeti gyűjtemény (1848-49., első és második világháború; 1956., Kard és szablyagyűjtemény a Monarchiából.); Pénz- és érmegyűjtemény; Orvostörténeti kiállítás; Üvegművészeti kiállítás; Antik és ritka könyvek (16-18.század) kiállítása; Barokk, empire és biedermeier lakberendezési gyűjtemény; (bútorok, porcelánok, ötvösmunkák, festmények, órák, viselettörténeti kiállítással). Cím: Szombathely, Hollán E. út 2.

Megyeháza: A barokk stílusú épületet 1775-79 között emelték, mai homlokzatát Hauszmann Alajos tervezte. Ma itt működnek a Megyei Közgyűlés hivatalai.

Savaria Tourist Galéria: Tematikus időszaki kiállítások kortárs képző-, ipar- és fotóművészetekből. Cím: Szombathely, Berzsenyi D. tér 2.

Isis Galéria: Neves kortárs művészek alkotásainak bemutatása és értékesítése. Az anyag folyamatosan cserélődik. Cím: Szombathely, Kossuth L. út 9.

Iseum: Szombathely talán legismertebb ókori építészeti emléke az Isis istennő tiszteletére épült szentély, melynek régészeti kutatása, restaurálása jelenleg folyamatban van. Az Iseum a munkálatok alatt nem látogatható.

Szombathelyi Képtár: Az 1985-ben megnyílt szombathelyi képtár országos gyűjtőkörű múzeum, évente 15-20 időszaki kiállítást rendez. Törzsgyűjteményében régebbi (17-19. századi) darabokat is őriz, de a művek többsége 20. századi magyar művészekhez kötődik. Sok kép származik a 80-as évek új festészeti hullámából, de jelenleg a gyűjtés elsősorban a fiatal művészek munkáira irányul. A Képtár tulajdonát képezi a kortárs textilgyűjtemény, amelynek 2500 darabból álló anyaga főként a már 1970 óta Szombathelyhez kötődő textilbiennálék nyomán került a múzeumba. Állandó kiállítás: Válogatás a Szombathelyi Képtár 20. századi gyűjteményéből. A gyűjteményben fő hangsúlyt kapott az 1960-70-es évek neoavantgarde generációja, a konceptualizmus képviselői, és a 90-es évek fiatal képzőművészeinek bemutatása. A gyűjteményből kiállításra kerültek az 1920-20-as évekből Derkovits Gyula, Dési Huber István, Veszelszky Béla, Kassák Lajos és Ámos Imre művei. Cím: Szombathely, Rákóczi F. út 12.

Zsinagóga: Ludwig Schöne tervezte keleti és romantikus elemek felhasználásával az egykori zsidó templomot, mely 1975 óta hangversenyteremként működik. Mellette a második világháborúban elhurcolt zsidók emlékműve látható.

Szent Erzsébet-templom: 1360-ban az itáliai Szienai János ferences rendtársaival együtt építette fel gótikus stílusban az alapfalaiban még ma is meglévő csarnoktemplomot. Előtte a középkorban Remete Szent Antal tiszteletére emelt kórháztemplom állt itt, mellette ispotállyal. Az 1630-as években barokk stílusban építették át a templom hajóját, a szentély azonban megmaradt eredeti stílusában, mely napjainkig a város kiemelt gótikus emléke. Egyik mellékoltárán látható a fallal körülvett város legrégebbi képe is. Barokk berendezéséből említésre méltóak az oltárok és a szószék.

Szent Márton-templom: A hagyomány szerint a Szent szülőháza fölé épített templom valójában a Kárpát-medence egyetlen, a 4. század óta folyamatosan használt kultuszépülete. Az egykori temetőkápolna helyén már a 9.században templomot emeltek. A szentély román kori és gótikus részleteket őriz. Az épület jelenlegi barokk formáját 1668-72 között nyerte el. A templom előtti kúton áll Rumi Rajki István szobra - Szent Márton megkereszteli édesanyját - emlékeztetve a város és leghíresebb szülöttjének kapcsolatára.

Savaria Múzeum: Állandó kiállítások: "Tájak, korok, települések" - A kiállítás a Nyugat-Dunántúl föld- és élettörténetét mutatja be a séi őskőkori falu, a bronz-kori Velem-szentvidi város és a római Savaria településeit kiemelve. A díszteremben láthatók a jáki apostolszobrok - a késő román művészet legszebb magyarországi példái. Kőtár: Az alagsori Lapidarium legjelentősebb emlékei a capitoliumi triász szobortorzói, a fogadalmi oltárok, pogány és ókeresztény sírkövek. Cím: Szombathely, Kisfaludy S. út 9.

Északi Vízmű Kiállítás: Savaria, mai városunk elődje saját vízvezeték- és csatornahálózattal rendelkezett már az ókorban. A rómaiak a Kőszegi-hegység forrásainak vizét 20-25 km hosszúságú agyagvezetéken, illetve falazott csatornákon szállították Savaria polgárainak. Az Északi Vízmű épületében a szombathelyi vízmű száz éves fejlődését bemutató kiállításon túl a gyűjtőkút működése, és a kutak vizét vezető járható betonalagút is megtekinthető. Cím: Szombathely, Váci M. út 30/A

Erdészeti Tudományos Intézet Kámoni Arborétuma: A Gyöngyös-patak partján fekvő 27 hektáros botanikus kertben a mérsékelt és hideg égöv fa- és cserjefajai láthatók. A gyűjtő- és megőrző tevékenység mellett az arborétum az erdészeti növénynemesítés egyik kutatóbázisa. A kert az év minden szakaszában tartogat látnivalókat, de legkedveltebb látogatási ideje a május, a rododendronok virágzási ideje. Cím: Szombathely, Szent Imre herceg út 102.

ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatóriuma: Európa egyetlen tematikus csillagászati szakgyűjteménye. A századforduló (19-20.század) tudományos műhelyében végzett európai színvonalú asztrofizikai kutatások eszközeit és eredményeit korunk legújabb csillagászati felfedezéseinek multimédiás szemléltetésével együtt tárja a látogatók elé. A kiállítás témái: Gothard Jenő műszerei, technikatörténeti emlékek. A Herényi Asztrofizikai Obszervatórium csillagászati tevékenységének eredményei. Alapvető csillagászati ismeretek szemléltetése, bemutatása - interaktív formában. Cím: Szombathely, Szent Imre herceg út 112.

Vasi Múzeumfalu: A Vasi Múzeumfalu a megye elmúlt két évszázadának paraszti életformáját, a népi építészeti kultúrát mutatja be. A skanzen 1973-as megnyitása óta 27 településről 43 építményt sikerült átmenteni és újból felépíteni. Őshonos magyar háziállatfajták betelepítése, az itt létrehozott etnobotanikai kert növényvilága, és a rendszerességgel szervezett hagyományőrző programok teszik teljessé, élő és eleven színterekké a múzeumfalu portáit. Cím: Szombathely, Árpád út 30.

  • Szombathelyi térség
Jáki templom és a Szent Jakab-kápolna - Ják
Jeli Arborétum - Kám
Eörssy-kastély - Nárai
Szelestei Arborétum - Szeleste
Széchenyi-kastély - Rum
Ambrózy Migazzi-kastély - Tanakajd
Avar kori Múzeum - Vasasszonyfa
Ó-Ebergényi-kastély -Vasszécseny
Új-Ebergényi-kastély - Vasszécseny
Bezerédj-kastély - Zsennye

Tourinform Iroda:
9700 Szombathely, Kossuth u. 1-3.


Települések
Abádszalók
Abaliget
Abasár
Abaujszanto
Abaujvar
Abda
Abony
Ábrahámhegy
Adacs
Agárd
Aggtelek
Ajka
Akasztó
Almamellék
Alsómocsolád
Alsónána
Alsóörs
Alsópáhok
Alsóregmec
Apagy
Apaj
Apátistvánfalva
Apátvarasd
Apostag
Arka
Arlo
Ásotthalom
Asvanyraro
Aszófő
Bábolna
Bácsalmás
Bácsbokod
Badacsony
Badacsonylábdihegy
Badacsonyörs
Badacsonytomaj
Badacsonytördemic
Bag
Baja
Bajánsenye
Bajna
Bakonybél
Bakonyjákó
Bakonykoppány
Bakonynána
Bakonyszentkirály
Bakonyszentlászló
Bakonyszücs
Baks
Baktalórántháza
Balassagyarmat
Balaton
Balatonakali
Balatonakarattya
Balatonalmádi
Balatonalmádi-Káptalanfüred
Balatonberény
Balatonboglár
Balatonfenyves
Balatonföldvár
Balatonfüred
Balatonfűzfő
Balatongyörök
Balatonkenese
Balatonkeresztú
Balatonkeresztúr
Balatonlelle
Balatonmagyaród
Balatonmáriafürdő
Balatonrendes
Balatonszárszó
Balatonszemes
Balatonszepezd
Balatonszéplak
Balatonudvari
Balatonvilágos
Ballószög
Balmazújváros
Bánk
Bánya
Baracska
Báránd
Barcs
Bárdudvarnok
Baskó
Báta
Bátaapáti
Bátonyterenye
Bátorliget
Battonya
Bázakerettye
Békés
Békéscsaba
Békésszentandrás
Bekölce
Bélapátfalva
Bér
Beregdaróc
Berekfürdő
Berettyóújfalu
Berkenye
Berzence
Besenyőtelek
Biatorbagy
Bicserd
Bicske
Biharkeresztes
Bikács
Bikal
Bodajk
Bodony
Bodrogolaszi
Bódvaszilas
Bogács
Bókaháza
Boldogasszonyfa
Boldogkőváralja
Bóly
Bonnya
Bonyhád
Borgáta
Borgétafürdő
Borsfa
Bozsok
Bózsva

Bő-Bükfürdő
Bödeháza
Bögöte
Bősárkány
Bőszénfa
Budakeszi
Budaörs
Budapest
Bugac
Buják
Buzsák
Bük
Bükfürdő
Bükkaranyos
Bükkszék
Bükkszenterzsébet
Bükkszentkereszt
Bükkszentmárton
Bükkzsérc
Cák
Cegléd
Celldömölk
Cered
Cigand
Csabdi
Csapod
Csemő
Csenger
Csepreg
Csepreg/Bük
Cserépfalu
Cserkeszőlő
Cserszegtomaj
Csertő
Csesznek
Csesztreg
Csibrák
Csókakő
Csokonyavisonta
Csongrád
Csopak
Csöde
Csurgónagymarton
Dabas
Darnozseli
Dávod
Debrecen
Debréte
Decs
Dédestapolcsány
Dég
Délegyháza
Demjén
Dévaványa
Devecser
Diósjenő
Diosviszlo
Dobogókő
Doboz
Dombori
Dombóvár
Dombóvár-Gunaras
Dombrád
Domonyvölgy
Domoszló
Dorog
Döbröce
Döbrönte
Dömös
Dömsöd
Dravapiski
Drégelypalank
Dubicsany
Dunabogdány
Dunaegyhaza
Dunaföldvár
Dunaharaszti
Dunakeszi
Dunakiliti
Dunapataj
Dunapataj-Szelid
Dunaszeg
Dunaszekcső
Dunaszentpal
Dunasziget
Dunaújváros
Dunavarsány
Dunavecse
Ebes
Ecséd
Edeleny
Eger
Eger-Szarvaskő
Egerbakta
Egerszalók
Egerszólát
Égerszög
Egervár
Egyek
Egyhazashetye
Egyhazaskozar
Egyházasrádóc
Emőd
Encs
Enying
Eplény
Érd
Erdőbénye
Erdősmárok
Erdősmecske
Erdőtarcsa
Erdőtelek
Érsekcsanád
Esztergályhorváti
Esztergom
Etyek
Fadd
Fadd-Dombori
Fajsz
Farkasfa
Farkaslyuk
Felcsút
Felsőörs
Felsőpáhok
Felsőszölnök
Felsőtárkány
Felsőtengelic
Fertőboz
Fertőd
Fertőd-Sarród
Fertőhomok
Fertőrákos
Fertőszéplak
Fony
Fonyód
Fonyód-Alsóbélatelep
Fonyód-Bélatelep
Fonyódliget
Forró
Fót
Fülesd
Fülöpszállás
Füzér
Füzérkomlós
Füzérradvány
Füzesgyarmat
Fűzvölgy
Gadány
Galambok
Galgahévíz
Galgamácsa
Galyatető
Ganna
Gánt
Gánt-Bányatelep
Garáb
Gárdony
Gávavencsellő
Gomba
Gordisa
Gosztola
Göd
Gödöllő
Gönc
Gönyű
Gulács
Gyál
Gyékényes
Gyenesdiás
Gyomaendrőd
Gyopárosfürdő
Gyömrő
Gyöngyös
Gyöngyöshalász
Gyöngyössolymos
Gyöngyöstarján
Győr
Győr-Ménfőcsanak
Győrszentiván
Győrújbarát
Gyula
Gyulakeszi
Hajdúböszörmény
Hajdúnánás
Hajdúszoboszló
Hajdúszovát
Halászi
Harka
Harkány
Háromhuta
Hárskút
Hatvan
Hédervár
Hegyesd
Hegyeshalom
Hegyhátszentjakab
Hegykő
Hegymagas
Hejce
Hencse
Hercegkút
Hernádszurdok
Hévíz
Hidegkut
Hidegség
Hímesháza
Hódmezővásárhely
Hollóháza
Hollókő
Homokmégy
Hortobágy
Hortobágy-Máta
Horvátzsidány
Hosszúhetény
Hosszúpereszteg
Hőgyész
Ibrány
Igal
Iharos
Inárcs
Irota
Isaszeg
Istenmezeje
Ivanc
Ják
Jakabszállás
Jánd
Jánoshalma
Jánossomorja
Járdánháza
Jásd
Jászapáti
Jászárokszállás
Jászberény
Jászkarajenő
Jászkisér
Jászszentandrás
Jászszentlászló
Jásztelek
Jósvafő
Kács
Kálmánháza
Kalocsa
Kapolcs
Kápolnásnyék
Kaposvár
Káptalanfüred
Káptalantóti
Kapuvár
Kárász
Karcag
Károlyfalva
Kaszó
Kazincbarcika
Kecskéd
Kecskemét
Kecskemét-Hetény
Kehidakustány
Kékcse
Kéked
Kékestető
Kemence
Kenyeri
Kerecsend
Kerekegyháza
Kerkafalva
Keszthely
Kesztölc
Kétegyháza
Kétpó
Kétvölgy
Királyszentistván
Kisbér
Kisfüzes
Kisgyőr
Kishuta
Kisköre
Kiskőrös
Kiskunhalas
Kiskunlacháza
Kiskunmajsa
Kiskutas
Kisrákos
Kistelek
Kistolmács
Kisvárda
Komárom
Komló
Komló-Sikonda
Kondorfa
Kópháza
Kóspallag
Kótaj
Kozárd
Kozármisleny
Kőkút
Körmend
Kőröshegy
Kőszárhegy
Kőszeg
Kőszeg-Ólmod
Kőszegdoroszló
Kőszegszerdahely
Kőtelek
Kővágóörs
Kővágószőlős
Kővágótőttős
Köveskál
Kunadacs
Kunbaracs
Kunfehértó
Kunhegyes
Kunszentmárton
Kunszentmiklós
Kunsziget
Kustánszeg
Lábatlan
Lábod
Lajosmizse
Lakitelek
Lánycsók
Látrány
Leányfalu
Lengyeltóti
Lenti
Lesencefalu
Létavértes
Letenye
Levél
Levelek
Libickozma
Ligetfalva
Lillafüred
Lipót
Liptód
Liter
Lókút
Lónya
Lovas
Lovaszi
Mád
Magyaregregy
Magyarhertelend
Magyarnándor
Magyarpolány
Magyarszombatfa
Makád
Mályi
Mályinka - Bükk Hegység
Mánfa
Marcali
Máriapócs
Mártély
Martfű
Martonyi
Mátészalka
Mátraballa
Mátraderecske
Mátrafüred
Mátraháza
Mátrakeresztes
Mátraszentimre
Mátraszentistván
Mátraszentlászl
Mátraszentlászló
Mátraterenye
Mecseknádasd
Mecsér
Mersevát
Mesterháza
Mezőhegyes
Mezőkövesd
Mezőszemere
Mezőzombor
Mihályháza
Mikófalva
Mikóháza
Misefa
Miskolc
Miskolc-Alsóhámor
Miskolc-Görömbö
Miskolc-Lillafüred
Miskolc-Tapolca
Mogyoród
Mogyoróska
Mohács
Monor
Mónosbél
Monoszló
Mór
Mórahalom
Mosdós
Mosonmagyaróvár
Mőcsény
Nádudvar
Nagyatád
Nagybajom
Nagybarca
Nagyberény
Nagybörzsöny
Nagycenk
Nagyesztergár
Nagykanizsa
Nagykovácsi
Nagykörű
Nagymaros
Nagynyárád
Nagyrábé
Nagyrada
Nagyrákos
Nagysáp
Nagyvázsony
Nagyvisnyó
Napkor
Nemesbük
Nemesded
Nemesgulács
Nemesnádudvar
Nemesvámos
Nemesvid
Nemesvita
Németbánya
Németkér
Nemti
Neszmély
Nikla
Nógrádkövesd
Nógrádmarcal
Nógrádsipek
Nógrádszakál
Noszlop
Noszvaj
Nova
Novaj
Nőtincs
Nyírábrány
Nyírbátor
Nyíregyháza
Nyúl
Óbánya
Óbudavár
Ocsa
Olaszliszka
Olmod
Oltarc
Ópusztaszer
Orfű
Orosháza
Ostoros
Oszkó
Ózd
Ozmánbük
Ozora
Őcsény
Öcsöd
Ököritófülpös
Öreglak
Őrimagyarósd
Őriszentpéter
Örkény
Örvényes
Öttevény
Öttömös
Pácin
Páka
Pákozd
Paks
Pálháza
Palkonya
Pálmonostora
Palotás
Paloznak
Pannonhalma
Pányok
Pápa
Pápakovácsi
Papos
Parád
Parádfürdő
Parádsasvár
Pásztó
Páty
Pátyod
Pécel
Pécs
Pécsely
Pécsvárad
Penészlek
Pénzesgyőr
Pér
Pere
Perkupa
Pétervására
Petneháza
Pilis
Pilisborosjenő
Piliscsaba
Pilismarót
Pilisszentkereszt
Pilisszentlaszlo
Pilisszentlélek
Pilisvörösvár
Pincehely
Piricse
Pirtó
Poganyszentpeter
Polgár
Polgardi
Pomáz
Poroszló
Porva-Szépalma
Pusztafalu
Pusztaradvány
Pusztavacs
Püspökhatvan
Püspökladány
Püspökmolnári
Püspökszentlászló
Püspökszilágy
Rábafüzes
Rábapaty
Ráckeve
Rajka
Rakamaz
Ráksi
Ráróspuszta
Rátka
Recsk
Rédics
Regéc
Regenye
Répáshuta
Répcelak
Rétság
Révfülöp
Romhány
Röjtökmuzsaj
Rönök
Röszke
Rudabanya
Rudabanyacska
Ruzsa
Ságvár
Sajóecseg
Sajógalgóc
Salgóbánya
Salgótarján
Sámsonháza
Sárazsadány
Sárbogárd
Sármellék
Sárospatak
Sárrétudvari
Sarród
Sarud
Sárvár
Sárvár-Rábapaty
Sátoraljaújhely

Sellye
Siklós
Sima
Simonfa
Simontornya
Siófok
Siófok-Sóstó
Siófok-Szabadifürdő
Siojut
Sirok
Sitke
Sokorópátka
Soltvadkert
Somlóvásárhely
Somogygeszti
Somogyszáló
Soponya
Sopron
Sopron-Ágfalva
Sormás
Sóstófürdő
Sóstógyógyfürdő
Súr
Sükösd
Sümeg
Sümegprága
Szabadszállás
Szajol
Szaknyér
Szalafő
Szálka
Szalkszentmárton
Szanticska
Szántód
Szarvas
Szarvaskő
Szatmárcseke
Szatta
Szécsény
Szeged
Szeghalom
Szegvár
Székesfehérvár
Szekszárd
Szeleste
Szenna
Szentantalfa
Szentbalázs
Szentbékkálla
Szentendre
Szentes
Szentgotthárd
Szentgyörgyvölgy
Szentpéterfa
Széphalom
Szigetmonostor
Szigetszentmárton
Szigetszentmiklós
Szigetvár
Szigliget
Sziksósfürdő
Szilvásvárad
Szin
Szirák
Szob
Szokolya
Szolnok
Szombathely
Szögliget
Szuha
Tab
Tabajd
Táborfalva
Tákos
Taksony
Taliándörögd
Tállya
Tamási
Tápiógyörgye
Tápiószele
Tápiószentmárton
Táplánszentkere
Tapolca
Tapolca-Diszel
Tarcal
Tard
Tarján
Tarnaszentmária
Tarpa
Táska
Tass
Tát
Tata
Tatárszentgyörgy
Téglás
Telkibánya
Tényő
Teresztenye
Tésenfa
Tét
Tihany
Tiszabábolna
Tiszabecs
Tiszacsege
Tiszadob
Tiszafüred
Tiszafüred-Örvényes
Tiszaigar
Tiszakécske
Tiszalök
Tiszanána
Tiszaörs
Tiszaörvény
Tiszaroff
Tiszaug
Tiszaújváros
Tiszavasvári
Tivadar
Tóalmás
Tokaj
Tokorcs
Tolcsva
Tolna
Tormás
Tornakápolna
Tornaszentandrás
Tornyiszentmiklós
Tótkomlós
Tótújfalu
Tótvázsony
Töltéstava
Törökbálint
Törökkoppány
Törökszentmiklós
Törtel
Töttös
Tunyogmatolcs
Túristvándi
Túrkeve
Túrony
Tuzser
Újpetre
Uppony
Uzsa
Vác
Vácszentlászló
Vág
Vágáshuta
Vajta
Vámosoroszi
Váralja
Váraszó
Varbó
Varbóc
Várgesztes
Várong
Városlőd
Várvölgy
Vásárosnamény
Vasszécseny
Vasszentmihály
Vászoly
Vecsés
Vékény
Velem
Velence
Vének
Verőce
Verpelét
Verseg
Vértessomló
Vértesszőlős
Veszprém
Villány
Villánykövesd
Vilyvitány
Visegrád
Vonyarcvashegy
Záhony
Zalaapáti
Zalabaksa
Zalaber
Zalacsány
Zalaegerszeg
Zalahalap
Zalaistvand
Zalakaros
Zalakomar
Zalalövő
Zalaszanto
Zalaszentgrót
Zalaszentlászló
Zalaszentmihaly
Zalaszombatfa
Zamárdi
Zamárdi-felső
Zánka
Zebegény
Zirc
Zirc-Akli
Zirc-Kardosrét
Zomba
Zsábmék
Zsana
Zsédeny
Zselickisfalud
Zsira
Zsombó
MÁV menetrend
Az ELVIRA segítségével könnyedén megtervezheti vasúti utazását!    Kattintson ide!

Volán menetrend
Országos autóbusz menetrend ajánlott útvonalakkal.
Kattintson ide!

  Főoldal Hírlevél, hírek Könyvjelzőkhöz Kezdőlapom Link küldése Kapcsolat Médiaajánlat  
 

Ingyenes regisztráció (szálláshelyek részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:

Gyors megkeresés (szállás keresők részére)

Írjon nekünk!
Észrevételek, javaslatok:
Név:
E-mail cím:
Ezt a kódot:
Kérjük írja ide:
 
OnlineLap.COM www.onlinelap.com
Szálláshelyek, vendéglátás
Országos lap
Copyright ©2004- 2023. OnlineLap Média Összes oldalletöltés (2006. május 23. óta): 130418412